Granollers rebrà la visita de tres activistes de Colòmbia, el Sàhara Occidental i El Salvador

Leonard Rentería i Hayat Rguibi es trobaran dimarts amb alumnat de batxillerat al TAG

Societat

Visita d'activistes internacionals pels drets humans a Colòmbia, el Sàhara i El Salvador
Visita d'activistes internacionals pels drets humans a Colòmbia, el Sàhara i El Salvador

Granollers participa un any més, des de la segona edició, en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer la tasca que fan els activistes que busquen conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets fonamentals. Del 4 al 16 d'octubre, nou activistes visitaran 15 municipis catalans.

Dimarts (9.30 h), al Teatre Auditori de Granollers (TAG), es farà una xerrada amb alumnes de primer de batxillerat de centres educatius de la ciutat que comptarà amb la participació de Leonard Rentería, activista social i artístic de Colòmbia, i Hayat Rguibi, jove periodista del Sàhara Occidental.

La segona xerrada tindrà lloc l'11 d'octubre, amb els alumnes del Pla de Transició al Treball del Centre Vallès i a càrrec de Freddy Samuel Vázquez, activista social i artístic d'El Salvador. També hi assistiran els alumnes del curs de so i escenografia que organitza l'Ajuntament de Granollers amb Dimas.

Diferents municipis catalans acullen, des de 2013, el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. El programa consisteix en activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors de drets humans, i es donen a conèixer situacions en les quals persones han posat en risc la seguretat dels activistes i la seva llibertat per denunciar les vulneracions dels drets fonamentals.

La iniciativa és organitzada conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Edicions locals