Els hospitals de l'Aliança Estratègica C-17 comparteixen projectes innovadors

Divendres va celebrar-se a Vic la 3a Jornada d'Innovació de l'aliança, que inclou l'Hospital de Granollers

Societat

Els hospitals de l'Aliança Estratègica C-17 comparteixen projectes innovadors
Els hospitals de l'Aliança Estratègica C-17 comparteixen projectes innovadors

L’Aliança Estratègica C-17, que agrupa cinc hospitals catalans –Hospital Clínic, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Hospital de Sant Celoni, Hospital de Mollet i Hospital de Vic, va celebrar divendres a Vic la 3a Jornada d'Innovació, que duia per títol Serveis assistencials en xarxa-sumem pel ciutadà.

Durant la jornada, els responsables dels cinc hospitals van compartir avenços i coneixements sobre recursos humans i tecnològics. Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut (CatSalut), va destacar la importància del model assistencial de treball col·laboratiu  i va indicar que aquest tipus de xarxes han d’acabar incorporant atenció domiciliària, primària i atenció intermèdia a l'especialitzada.

També van presentar-se els avenços compartits al voltant dels pacients cardiovascular, neurològic i oncohematològic, com la millora dels circuits bidireccionals en patologia valvular, la proposta de reordenament de processos neurològics complexos, l’impacte de la diagnosi molecular en l’atenció oncològica, o l’estat actual del projecte de servei en xarxa d’oncologia radioteràpica.

Un premi per al servei de Farmàcia de l'Hospital de Granollers

En el marc de la jornada va lliurar-se el premi Roche al projecte d’innovació Desenvolupament d’una plataforma web com a suport al projecte de Farmàcia Ambulatòria compartida entre Serveis de Farmàcia de la C-17, coordinat per Nuria Rudi, cap del Servei de Farmàcia de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, amb la participació dels caps de servei de Farmàcia de tots els hospitals de l’aliança.

L’Aliança Estratègica C-17, que aplega cinc hospitals d'Osona, el Vallès Oriental i el Barcelonès amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, té l'objectiu de compartir entre els cinc centres sanitaris la gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

Edicions locals