El 'tsunami' democràtic passarà per la comarca com a resposta a la sentència de l'1-O

Partits i entitats sobiranistes, pendents de la resolució judicial del Tribunal Suprem

Política

El 'tsunami' democràtic passarà per la comarca com a resposta a la sentència de l'1-O
El 'tsunami' democràtic passarà per la comarca com a resposta a la sentència de l'1-O

Una marxa a peu convocada per entitats com l’ANC i Òmnium, amb el suport dels CDR, travessarà el Vallès Oriental com a resposta a la sentència que farà pública el Tribunal Suprem, previsiblement els pròxims dies.

Segons les previsions d’aquestes entitats, cinc marxes populars recorreran a peu a manera de protesta el traçat entre diferents ciutats catalanes –Girona, Vic Berga, Tàrrega i Tarragona– per confluir a Barcelona el tercer dia.

En el cas de la marxa que arrencarà a Vic, està previst que baixi per la C-17 fins a la Garriga, on els manifestants faran nit abans d’emprendre una segona etapa fins a Barcelona –que passarà per les Franqueses i Granollers.

Durant la protesta es preveu que quedi tallada la C-17, tot i que no es descarta que també puguin quedar afectades altres vies, com l’AP-7, en aquest cas per la marxa procedent de Girona.

'Aixeca't del sofà'

També com a resposta a la sentència, diverses entitats promouen accions per sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania. El cap de setmana, el centre de Granollers va omplir-se diverses butaques i sofàs coberts amb un llençol amb pintades que apel·laven a la mobilització i a la defensa dels drets socials i polítics davant l'ofensiva judicial de l'Estat. "Que la por no t'aturi", "Dempeus", "Venç la por, guanya la República" i "Aixeca't i lluita" eren algunes de les consignes de l'acció, promoguda pel CDR local –a la foto–.

Edicions locals