Mossèn Monfort beneeix el columbari de Sant Esteve

L'església granollerina acull el projecte de Coral Memorial, una empresa especializada en aquest servei funerari

Societat

Mossèn Monfort va beneir el columbari després de la missa de divendres
Mossèn Monfort va beneir el columbari després de la missa de divendres | Toni Torrillas

La Parròquia de Sant Esteve va inaugurar divendres, després de la missa de Tots Sants, un columbari que s'ha instal·lat a la capella del Crist, i que suposa una nova oferta per als ritus funeraris, adreçada als casos d'incineració. Es tracta d'una iniciativa de l'empresa especialitzada Coral Memorial, que fabrica, comercialitza i gestiona integralment el columbari.

La firma ha trobat amb l'acceptació de bon grat de la parròquia granollerina que veu amb bons ulls facilitar les visites dels familiars en un espai més cèntric que no pas el cementiri, segons explicava el mateix Mossèn Monfort, qui divendres va beneir les noves instal·lacions, que s'han decorat amb imatges de l'antic retaule gòtic de Sant Esteve.

Aquests serveis s'emprenen també arran del creixement de la pràctica de la incineració que ja és escollida per gairebé el 40% dels casos. De fet, l'Associació Nacional de Serveis Funeraris (PANASEF) recull que la tendència apunta que el 2025, el 60% de les persones triaran la incineració.

Tot i que la construcció i administració és externa, el despatx parroquial s'obrirà a rebre les sol·licituds d'espais al columbari. Es podrà fer els dimarts i divendres, de 18 a 20 h. Els columbaris tenen tres modalitats: la individual per a una única urna; la petita, per a dues, i la mitjana, amb capacitat per a quatre.

Edicions locals