L'Hospital fa un reconeixement pòstum a Carles Vallbona i Isabel Vallès

La Fundació també lliurarà les Medalles d'or al gestor Lluís Martínez Borrego i al metge Juan José Arén

Societat

Dijous (19.30 h), la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers celebrarà una nova edició dels reconeixements Fulls d'Història, que recorden persones que han tingut un paper important en el desenvolupament del centre sanitari i assistencial.

En aquesta ocasió, la distinció Les Pedres de l'Hospital –reconeixement pòstum a persones cabdals en els inicis de l'hospital modern– s'atorgarà al professor Carles Vallbona, qui va ser membre del Patronat de la institució sanitària durant una dècada i en el qual va crear l'Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona el 2004–. A més, Vallbona –fill predilecte de Granollers–, que va morir l'agost de 2015, va ser col·laborador de la NASA, president del Consell Assessor sobre l'Activitat Física i Promoció de la Salut de Catalunya, i va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat i la Medalla de la Ciutat.

També Les Pedres de l'Hospital seran per a Isabel Vallès, qui va tenir diferents funcions a l'Hospital fins a la seva darrera etapa com a directora de l'Asil, durant la qual va impulsar el projecte de creació de l'edifici del Centre Geriàtric.

La distinció Les Medalles d'or –per a persones que han creat estructura a l'Hospital modern– seran per a Lluís Martínez Borrego, que entre 1987 i 1990 va ser el responsable de control de gestió, i va implantar el sistema d'anàlisi de gestió a l'Hospital, i per al doctor Juan José Arén, metge responsable de la jerarquització del Servei d'Anestèsia.

Finalment, el reconeixement Les mans de l'Hospital –per a entitats que han donat suport al centre– serà per a la Fundació Montañá Riera, un dels benefactors del Centre Geriàtric creat el 1984.

L'acte se celebrarà a la sala d'actes del Centre Geriàtric Adolfo Montañá, i inclourà l'actuació de la formació coral In Crescendo.

El mateix dijous, a les 13.30 h, el director general de l'Hospital, Rafael Lledó, i l'alcalde, Josep Mayoral, inauguraran una exposició sobre el 10è aniversari de l'edifici d'atenció ambulatòria.

Edicions locals