Ricard Puig i Justino Rodríguez, de la Fundació Privada Vallès Oriental, correran La Mitja el 2 de febrer

Dimecres a la tarda es feia la presentació d'un projecte 'emotiu i exigent', en paraules d'Esteve Marquès, president de la fundació

Societat, Esports

Dimecres a la tarda es presentava el projecte "En Ricard i en Justino correran La Mitja Marató de Granollers"
Dimecres a la tarda es presentava el projecte "En Ricard i en Justino correran La Mitja Marató de Granollers" | Aïda Jiménez

La Fundació Privada Vallès Oriental presentava dimecres a la tarda el projecte social En Ricard i en Justino correran La Mitja Marató de Granollers, una iniciativa que parteix de la il·lusió de treballadors de la fundació –que habitualment practiquen curses de muntanya i carreres populars– que volen compartir l'experiència de l'esport amb les persones amb discapacitat intel·lectual. "És un projecte emotiu i exigent", explicava Esteve Marquès, president de la fundació, qui afegia que la proposta vetlla per "la transformació social".

Ricard Puig, de 52 anys, pateix una discapacitat severa i forma part de la residència Valldoriolf. Justino Rodríguez, al seu torn, té 40 anys i és membre de la llar-residència El Cinquantenari 2. Tots dos, diumenge 2 de febrer de 2020, participaran en La Mitja de Granollers. "Volem que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin la mateixa oportunitat que nosaltres, i participar en La Mitja és beneficiós per a la seva socialització", feia saber una de les treballadores socials del centre.

Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, afegia que la iniciativa "afavorirà el teixit social i la integració de totes les persones". De fet, el projecte té per objectiu principal potenciar la inclusió social a través de l'esport, i també pretén fomentar l'acció comunitària. "La Mitja ha de ser una cursa transversal, de tots. La societat ens ho demana, i que participin persones amb discapacitat intel·lectual significa tancar el cicle del repte esportiu", manifestava Toni Cornelles, president de l'Associació Esportiva (AE) La Mitja.

Dimecres a la tarda també va ser moment perquè un dels protagonistes d'aquesta història, Justino Rodríguez, intervingués, expressant com se sent ara que participarà en La Mitja. "Estic nerviós, i tinc moltíssimes ganes que arribi el dia", explicava Rodríguez.

La Mitja compta amb la participació del 2% de la població granollerina, una xifra que l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, valora molt positivament. "Imaginem quants habitants de Barcelona haurien de participar en una cursa per igualar el 2% dels granollerins que corren a La Mitja", reflexionava Mayoral. Albert Gil, batlle de la Roca del Vallès, municipi en què se situa la fundació, agraïa la tasca que s'està realitzant als treballadors del patronat, tot dedicant les paraules "vosaltres feu que la societat sigui millor".

Edicions locals