El Club Taekwondo Granollers celebra 30 anys amb 400 socis i èxits en competició

Manel Ribot, fundador de l'entitat i mestre de la disciplina, ressalta els valors que aporta la pràctica d'aquest esport

Esports

Manel Ribot, mestre de la disciplina, va crear el club el 15 de setembre de 1989
Manel Ribot, mestre de la disciplina, va crear el club el 15 de setembre de 1989 | CLub Taekwondo Granollers

Aquesta temporada, el Club Taekwondo de Granollers celebra trenta anys d'història amb 400 integrants, i és que l'entitat es va formar el 15 de setembre de 1989, quan el taekwondo encara no era una activitat física gaire popular. Manel Ribot –cinturó negre 8è DAN– va fundar el centre –llavors gimnàs Goma-2– i el va establir al bulevard de la plaça de la Porxada, on s'ha mantingut des de llavors. Anys més tard, el va convertir en l'actual club, i va entrar a formar part de la Federació Catalana de Taekwondo. En paraules de Ribot –qui va ser deixeble del mestre coreà Ko Bok Rae–, el taekwondo és un art marcial "filosòfic, que fa treballar valors i la part interna dels practicants, així com l'autoestima, el respecte, el perfeccionament d'un mateix, les mancances, les pors, l'equilibri i la coordinació", enumera Ribot. El responsable del club també destaca que el taekwondo és una bona activitat per a totes aquelles persones que es troben en una condició física "normal" i tinguin entre 20 i 50 anys.

Ribot recorda els inicis del club com la casuística de voler formar un projecte propi. "Quan era jove, vaig començar a guanyar competicions en l'àmbit nacional i estatal, la veritat és que m'anava bé. Llavors, vaig començar a donar classes a l'Ametlla del Vallès, i finalment vaig aconseguir un local a La Porxada", rememora Ribot, qui ha mostrat –al llarg dels 30 anys– la vocació de voler transmetre els valors del taekwondo. El mestre té set medalles d'or internacionals, quatre medalles d'or en campionats estatals i cinc medalles d'or a Catalunya.

Per a Manel Ribot, un dels moments més especials al llarg de la trentena va ser l'inici de l'entitat, precisament el moment de la fundació del club. "Crear l'espai em va fer molta il·lusió", reconeix Ribot. El mestre també destaca els moments de celebració quan s'han anat guanyant títols. "És molt gratificant quan veus que algú ha estat entrenant durant molts anys i finalment aconsegueix el cinturó negre, que és el màxim que es pot assolir en aquesta disciplina", relata el mestre.

El Club Taekwondo Granollers ofereix, actualment, classes per a aficionats, qui aprofiten les sessions per fer estiraments, guanyar flexibilitat i aprendre a donar puntades i cops. "De fet, cada vegada és una pràctica més coneguda i popular", explica Ribot. A més, el centre ofereix la possibilitat d'entrenar per a competicions. "És important, en aquest cas, la qualitat dels practicants i la seva força de voluntat", matisa el fundador del club. "Comencem a preparar a joves a partir dels 14 anys. Abans entenem que els infants estan en un procés de desenvolupament i preferim estipular l'inici competitiu a partir d'aquesta edat", declara el mestre, qui afegeix que el Club Taekwondo Granollers està format per competidors que tenen, com a màxim, 34 anys. Cada dilluns, dimecres i divendres entrenen a partir de les 20 h.

El paper dels mitjans de comunicació locals

Segons Ribot, el Club Taekwondo Granollers va començar a créixer –en gran part– gràcies al suport dels mitjans de comunicació locals, com ara Ràdio Granollers i Granollers Televisió, el precedent de l'actual VOTV. "Els èxits del club sortien a la premsa, i gràcies a això, l'entitat cada vegada es va anar fent més grossa, la gent anava coneixent què és el taekwondo i cada vegada s'apuntaven més persones al club", celebra el mestre, i agraeix l'altaveu que li van brindar els periodistes.

Una disciplina, també, femenina

El Club Taekwondo Granollers està format per nenes i noies "que són molt fidels i molt bones en la pràctica", explica Ribot, qui apunta que l'entitat també compta amb "senyores que es prenen l'art marcial com un exercici per mantenir-se actives", en paraules del mestre.
 

Edicions locals