La diputada Blanca Navarro reclama que es reobri el servei de pediatria al CAP Vallès

Segons el grup parlamentari de Cs assegura que les ràtios de professionals per població són més baixes

Política

Blanca Navarro
Blanca Navarro

La diputada al Parlament per Ciutadans (Cs), Blanca Navarro, ha criticat a la comissió de Salut la decisió de tancar el servei de pediatria del CAP Vallès Oriental, al carrer Museu de Granollers, i traslladar-lo al CAP Sant Miquel, l'any passat. Navarro reclama que s'apropin "les estructures als barris, en lloc d'un model hospitalocèntric", diu.

La diputada taronja va recordar que “el malestar que ha generat que el servei de pediatria del CAP Vallès Oriental hagi desaparegut” i que els pacients hagin de ser atesos al CAP Sant Miquel. En aquest sentit, Navarro assegurava que “la precarietat i la falta de disponibilitat de professionals no només afecta els més petits, tots els pacients veuen com cada vegada les freqüències de visites són més espaiades i les ràtios de professionals més baixes, el que redunda en un sistema sanitari de pitjor qualitat”.

Navarro va defensar a la comissió una proposta de resolució presentada per Cs perquè “es reobri el servei de pediatria del CAP Vallès Oriental i que es millori l'atenció pediàtrica a la ciutat incrementant el nombre d'hores exercides pels professionals”, una proposta que va ser rebutjada pels partits del govern català i amb l'abstenció del PSC.

Edicions locals