La secció de waterpolo femení del CNG treballa per un esport igualitari

El Club Natació Granollers compta amb tres equips femenins d'aquest esport, l'aleví, el cadet i l'absolut

Esports

Setze jugadores formen l'equip absolut femení del CNG, entrenat pel tècnic Eloi Llisorgas
Setze jugadores formen l'equip absolut femení del CNG, entrenat pel tècnic Eloi Llisorgas | CNG

L'equip absolut femení de waterpolo del Club Natació Granollers (CNG) competeix a la Lliga Catalana Absoluta de Primera Divisió Femenina –al grup B– i està format per noies d'entre 17 i 42 anys, una franja d'edat àmplia que "aporta perspectives diferents i enriqueix el conjunt", diu Berta Serra, una de les 16 joves que formen l'equip tripulat per l'entrenador Eloi Llisorgas, qui aquesta temporada 2019-2020 ha aterrat al club granollerí. "A vegades, quan explico a algú que no és del meu entorn que jugo a waterpolo, se sorprèn", confessa la jugadora.

Llisorgas, enginyer de professió, és entrenador al CNG i membre de la coordinació dels equips femenins del club granollerí, una secció que des de fa més de tres anys treballa per fomentar la pràctica femenina de waterpolo, amb línies de treball com el desenvolupament d'una planificació esportiva, l'establiment de models de joc segons les categories –a més de l'absolut, el CNG també té equips femenins aleví i cadet–, la planificació de les reunions mensuals de l'equip tècnic –format pel mateix Llisorgas, Núria Riaño com a entrenadora de l'aleví –qui també és jugadora de l'absolut femení– i Antonio Lirio com a tècnic del cadet–, l'organització de tornejos femenins i l'oferiment de formacions a les famílies i classes magistrals a les jugadores.

Llisorgas compagina la coordinació amb el fet de ser jugador d'un conjunt de màsters al Club Natació Premià, entitat on va ser jugador de Primera Nacional, delegat i entrenador de les categories infantil, aleví i cadet. "Sé de què és capaç l'absolut femení", destaca Llisorgas, qui al setembre assumia el repte d'entrenar un absolut, i, a més, femení; un conjunt que ha viscut darrerament la renovació de sis jugadores. "Ara som un equip cohesionat", comenta Serra, qui fa set temporades que practica waterpolo al CNG –abans era nedadora i entrenadora de natació– i alterna la professió de fisioteràpia amb els entrenaments dilluns, dimarts, dijous i divendres de 20.30 a 22.30 h. "M'ho prenc com una manera de desconnectar", afegeix Serra, jugadora de la posició 1. Amb ella i Riaño, Ainara Aribau, Diana Roca, Txell Burgos, Marina Rísquez, Carla López, Carla Abolí, Emma Carreras, Mireia Acacio, Laia Acosta, Cristina Fuentes i Isamar Rodríguez integren l'equip absolut femení.

La primera vegada que el waterpolo femení va ser esport olímpic va ser el 2000 a les Olimpíades de Sidney (Austràlia); el waterpolo masculí és esport olímpic des del 1900. "A poc a poc, es va treballant en pro de l'esport femení", explica Serra, "però cal seguir fent passes endavant en termes de difusió", conclou la jugadora.

Avui, dijous, contra el Santa Eulàlia B

L'absolut femení del CNG jugarà avui, dijous (20.45 h), a les instal·lacions del CNG, contra l'equip B del Santa Eulàlia (Club Natació L'Hospitalet). "Serà un partit molt igualat", destaca l'entrenador, qui veu en l'actitud de les jugadores un fet determinant per guanyar el partit.

Edicions locals