Granollers i Parets treballen per unir els dos municipis amb una via ciclable

L'objectiu és establir un recorregut que permeti unir els dos nuclis urbans en poc més de mitja hora

Societat, Política

La distància entre els centres dels dos municipis és de més de quatre quilòmetres
La distància entre els centres dels dos municipis és de més de quatre quilòmetres

Els governs municipals de Granollers i Parets del Vallès es van reunir dimecres per treballar conjuntament diversos projectes que afecten els dos municipis, tal com ha fet l'equip de govern de Granollers anteriorment amb les Franqueses, Canovelles i la Roca.

Una de les iniciatives més destacades que van posar sobre la taula va ser la possibilitat de crear un itinerari ciclable entre els dos municipis. En aquest sentit, l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, apunta que, "tot i que la distància en línia recta entre els centres de Granollers i Parets és de quatre quilòmetres, per anar-hi en bicicleta actualment s'han de fer uns deu quilòmetres".

La proposta de treball, per tant, consistirà a aconseguir "un recorregut per a bicicletes més curt" que permeti enllaçar Granollers i Parets en uns 30 o 45 minuts. Això facilitaria que els veïns de qualsevol dels dos municipis poguessin desplaçar-se en bicicleta a l'altre per anar a estudiar o treballar.

Tot i que encara manca determinar quin serà el recorregut, tot apunta que la via ciclable podria passar pel polígon industrial Els Xops, una opció que implicaria haver de superar l'obstacle de la C-17. En la trobada de dimecres també es va acordar treballar el projecte conjuntament amb Lliçà de Vall.

En les reunions que ha mantingut fins ara l'equip de govern de Granollers amb els municipis de l'entorn s'ha plantejat la possibilitat d'establir una xarxa ciclable que connecti diversos municipis. Un dels projectes més avançats és el que suposarà la creació d'un carril bici paral·lel a la carretera de Lliçà d'Amunt, entre la Terra Alta i l'estació de Granollers-Canovelles.

Referent per a la llera del Tenes

D'altra banda, la reunió de dimecres també va servir per tractar altres temes, com la millora de la llera del riu Tenes. En aquest cas, tots dos governs van acordar fer una visita al parc fluvial de Granollers per conèixer i tenir com a referència el projecte que es va engegar els anys 80 per recuperar la llera del riu Congost.

Edicions locals