ERC celebrarà el 15 de març un acte solidari amb Josep Maria Jové a les Franqueses

Serà una matinal d'actes en què intervindran Pere Aragonès, Teresa Jordà, Chakir El Homrani i Marta Vilaret

Política

Josep Maria Jové, citat a declarar al TSJC I Arxiu
Josep Maria Jové, citat a declarar al TSJC I Arxiu

ERC del Vallès Oriental ha organitzat una matinal d'actes el 15 de març a les Franqueses en solidaritat amb Josep Maria Jové, veí de les Franqueses, i Lluís Salvadó, tots dos investigats pel TSJC per l'organització de l'1-O. Tant Jové com Salvadó estan acusats de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets, i estan citats a declarar dimecres 11 de març.

La matinal de suport als diputats Jové i Salvadó començarà a les 10.30 h a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall amb un esmorzar solidari i actuacions musicals i d'entitats culturals de la comarca. A les 12.30 h tindrà lloc un bufet d'esmorzars de les seccions locals del Vallès Oriental i una recollida de donatius per destinar a la caixa de solidaritat i a satisfer la fiança de 6,2 milions d'euros que el TSJC  ha imposat a Jové i Salvadó. 

A partir de les 12.30 h també intervindran en l'acte el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; els consellers Teresa Jordà i Chakir El Homrani, i la vicesecretària general de drets, llibertats i lluita antirepressiva d'ERC i veïna de Mollet del Vallès Marta Vilaret.

Des d'ERC asseguren que no deixaran sol cap represaliat per l'Estat i animen a fer donatius per a la caixa de solidaritat al número de compte ES31 3025 0001 1814 3361 5996.

Fiances milionàries

El TSJC atribueix a Jové –secretari general d'Economia durant l'1-O– dues responsabilitats i, en conseqüència, dues fiances. La primera és la relativa a les despeses de la realització del referèndum de l'1-O, per la qual li imposa una fiança de 2,8 milions. La segona, compartida amb Salvadó, és el cost d'un programa tributari, per la qual decreta dues fiances d'1,6 milions. Jové, doncs, ha de dipositar 4,6 milions abans del 18 de març.

En el cas del programa tributari, el TSJC considera que tots dos van "planejar que era necessari preparar les estructures d'estat i un adequat finançament" per quan Catalunya fos independent. En concret, a Salvadó –secretari general d'Hisenda l'1-O– se l'assenyala com a "responsable d'idear" un programa per homogeneïtzar els mecanismes interns dels tributs i cotitzacions socials que ingressava el sector públic o la Generalitat a l'Estat. Aquest pla, però, no es va arribar a executar.

 

Edicions locals