Junts demana a l'equip de govern mesures econòmiques per mitigar la crisi del coronavirus

L'equip d'Àlex Sastre proposa bonificar la quota de terrasses i escombraries a establiments que no poden obrir, i establir un ajornament d'impostos municipals

Societat, Política

El grup de Junts per Granollers ha fet arribar a l'alcalde, Josep Mayoral, una sèrie de propostes per mitigar les conseqüències del confinament arran del coronavirus. La formació, liderada per Àlex Sastre, demana a l'equip de govern que impulsi mesures econòmiques, com la bonificació del 100% de la quota de terrasses de bars i restaurants durant la vigència del decret que impossibilita l'obertura, així com de la taxa d'escombraries dels establiments que no puguin treballar.

Entre les mesures, Junts també demana establir una moratòria i un ajornament de pagament de taxes municipals i d’impostos al juny de 2020; així com facilitar la periodificació i els dels pagaments de les taxes de l’IBI de l’any 2020, durant el segon semestre de 2020.

També es proposa avançar el pagament de les factures d’autònoms i pimes per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible; impulsar un pla de reactivació econòmica un cop s'acabi el confinament, i impulsar un Pla d’ajuda per a pimes i autònoms, mitjançant l’ampliació de les mesures ja contemplades al Pla de Xoc integrat en el pressupost de 2020, i establir-ne de noves donades les circumstàncies extraordinàries provocades per aquesta crisi sanitària.

De fet, Junts proposa una revisió del pressupost de 2020 per ajudar financerament els treballadors, petites i mitjanes empreses, emprenedors i autònoms, així com demanar a l’Estat que habiliti els Ajuntaments, mitjançant la Llei d’Estabilitat, a destinar el superàvit municipal a la lluita contra aquesta crisi del coronavirus.

Junts proposa, que un cop superada la fase de confinament, es reuneixi el Consell Econòmic i social de l’Ajuntament per tal de debatre les mesures que proposem i d’altres que se suscitin.

Edicions locals