Pimec demana a les administracions locals mesures econòmiques urgents per fer front a l’impacte del coronavirus

Remarca que les decisions han de ser contundents i s’han de prendre a temps

Economia

Pimec demana a les administracions locals que implementin mesures econòmiques urgents per fer front a l’impacte del coronavirus
Pimec demana a les administracions locals que implementin mesures econòmiques urgents per fer front a l’impacte del coronavirus

Pimec ha enviat un comunicat a les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments de Catalunya demanant que facin efectives amb urgència les mesures econòmiques prioritàries per fer front a l’impacte que el coronavirus està tenint en les pimes i els autònoms, sobretot en sectors com el comerç, l’hostaleria, la restauració o els serveis.
 

Pimec remarca que "les decisions de les administracions han de ser contundents i s’han de prendre a temps, cosa que és clau perquè les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus no siguin tan dramàtiques".

Les mesures urgents que demanen són l'avançament i pagament immediat de les factures pendents d’abonament; la carència en el pagament d’aquells tributs i taxes municipals que guardin relació amb activitats econòmiques limitades arran del decret d’estat d’alarma i la implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals. Així com, l'obertura de línies d’ajuts i subvencions destinades a compensar-ne el pagament i la suspensió dels tributs i les taxes municipals de nova creació o modificats a l’alça per a l’exercici 2020.

Per altra banda, també sol·licita que es garanteixi la continuïtat de tots els contractes públics subscrits amb proveïdors i quan això no sigui possible, compensar les empreses i els treballadors autònoms afectats per suspensions.

Suport de PIMEC

La patronal de les micro, petites i mitjanes empreses ha posat a disposició de les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments el dispositiu d’atenció i ajut a les pimes i els autònoms que ha posat en marxa davant de l’impacte del coronavirus en l’economia. Aquest dispositiu consisteix en el telèfon d’atenció personalitzada a pimes i autònoms (936 061 500).

També s'ha habilitat una pàgina web específica sobre el coronavirus, que inclou vídeos amb consells pràctics, recomanacions per a les empreses i les preguntes més freqüents. A banda d'un butlletí diari amb informació d'interès.

 

Edicions locals