Granollers ajorna els terminis de pagament d'impostos i taxes municipals

L'Ajuntament acorda un paquet de mesures econòmiques per minvar els efectes del coronavirus

Societat, Economia

L'alcalde reunit virtualment amb la junta de portaveus
L'alcalde reunit virtualment amb la junta de portaveus | Ajuntament de Granollers

L'Ajuntament de Granollers anunciava dimecres al vespre un paquet de mesures econòmiques per minimitzar els efectes del coronavirus, després d'acordar-les en Junta de Portaveus –celebrada en línia– i escoltades les propostes dels grups municipals. Així, l'equip de govern ha decidit ajornar els terminis de pagament dels principals impostos i taxes municipals previstos en el calendari fiscal.

Els primers afectats seran l'impost de circulació i la taxa de guals, els pagaments dels quals havia començat aquesta mateixa setmana per als rebuts no domiciliats i que, amb la moratòria, ara es podran pagar del 15 al 16 de novembre. Els rebuts domiciliats es tramitaran el 15 de novembre (en compte de l'abril).

També canvien les domiciliacions de l'impost de Béns Immobles urbans (IBI), el de clavegueram, les escombraries domiciliàries, els residus comercials, l'ocupació de béns de domini públic, la reserva d'espai a la via pública per a establiments de característiques especials, i de taules i cadires, que s'hauran de pagar entre l'1 de juny al 3 d'agost, en comptes del 5 de maig al 6 de juliol per als rebuts no domiciliats –en cas dels domiciliats, passaran l'1 de juliol, l'1 de setembre i el 15 d'octubre, depenent de l'impost–.

D'altra banda, mentre duri l'estat d'alarma decretat dissabte pel govern de l'Estat, es reduirà la quota per la part proporcional que representi l'estat d'alarma respecte a l'anualitat de la recollida de residus comercial (inclou comerços, restauració, autònoms i empreses) afectats per la impossibilitat d'obrir al públic. També es reduirà la taxa de taules i cadires i la taxa per parades del mercat setmanal pels dies en què no s'ha pogut exercir l'activitat. En els casos en què encara no s'hagi pagat la taxa es procedirà a la reducció de la part proporcional.

Fraccionaments puntuals

A més, el govern local proposa ajornaments i fraccionaments amb "plans individuals per a cada ciutadà o empresa, en funció de la situació concreta". També es podrà ajornar o fraccionar el pagament dels tributs de cobrament periòdic, prèvia sol·licitud i sense interessos, quan el pagament es faci dins de l'exercici 2020.

L'Ajuntament no cobrarà les quotes corresponents als serveis municipals no prestats per l'aturada de l'activitat com les escoles bressol municipals o l'Escola Municipal de Música i Conservatori.

D'altra banda, tot i les implicacions de l'estat d'alarma en la tramitació ordinària de l'Ajuntament, es continuarà amb la tramitació normal de les factures, complint amb els terminis de pagament contrets amb els proveïdors.

Edicions locals