Els comerços tancats porten els botiguers a demanar mesures de suport

Gran Centre ha demanat a l'Ajuntament que congeli i posposi el pagament d'impostos

Economia

Els carrers buits i els comerços tancats porten els botiguers a demanar mesures de suport
Els carrers buits i els comerços tancats porten els botiguers a demanar mesures de suport

Gran Centre, amb gairebé 200 associats, ha elaborat aquesta setmana una "proposta ferma" per adreçar a l'Ajuntament per tal que es prenguin mesures, també des de l'àmbit local, per minimitzar l'impacte que la crisi del Covid-19 està tenint sobre el comerç de la ciutat.

La proposta passa per trobar línies d'ajut als comerços, com congelar els tributs locals en escombraries i eliminar l'impost de terrasses que paguen els bars i restaurants entre d'altres. "Estem pensant la manera de reduir impostos i despeses perquè els danys col·laterals d'aquesta situació siguin els mínims", explica Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre.

De fet, l'Ajuntament anunciava dimecres al vespre un paquet de mesures encaminades a minvar els efectes sobre l’economia local causades pel coronavirus: ajornament de terminis de pagament dels principals impostos i taxes municipals.

L'entitat continua activa aquests dies mirant d'acompanyar i informar tots els associats i buscant línies d'ajut, tant de la patronal com dels ajuntaments i de diverses administracions. "Estem pendents de les mesures que es fan públiques i mantenim el contacte amb la resta d'entitats comercials de la ciutat, amb les principals associacions d'altres ciutats, com Sabadell i Olot, i amb Fundació Comerç Ciutadà", diu Sabatés.

Aquests dies l'entitat ha anat resolent dubtes sobre algunes mesures que han generat confusió en relació amb el petit comerç. "El cas de les perruqueries ha generat molta confusió, i amb els bars i restaurants també hi va haver moments de desconcert".

Malgrat això, Sabatés es manté optimista i confia que en poques setmanes "podrem tornar a obrir les persianes amb més força que mai". "Llavors serà el moment de tornar a fer confiança al petit comerç local", assegura.

L'Open Night, ajornat

L’Open Night i l'Open Kids, previst per al 27 de març, també ha quedat ajornat. En aquest cas les entitats organitzadores plantegen traslladar-ho al juny, tot i que dependrà de com evolucioni la situació actual i de la disponibilitat de dates. "L'Open és un esdeveniment molt significatiu i ens agradaria que servís per recuperar la vida al carrer", diu Laura Sabatés, qui afegeix que treballa conjuntament amb l'Ajuntament i les altres entitats comercials per "buscar una nova data per a l'Open que no coincideixi amb gaires activitats".

Edicions locals