32 empreses del Vallès Oriental presenten un ERTO i 17 apliquen mesures de flexibilització

CCOO demana a les direccions que siguin 'honestes' i no 'aprofitin la situació'

Economia

El polígon Coll de la Manya de Granollers
El polígon Coll de la Manya de Granollers

Després del paquet de mesures econòmiques aprovat per l'Estat dimarts per fer front a la crisi del coronavirus, algunes empreses de la comarca ja han començat a posar en marxar expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Segons el Secretari General de CCOO al Vallès Oriental, al Maresme i a Osona, Gonzalo Plata, de moment ho han fet 32 companyies que operen al Vallès Oriental. Mentre que per altra banda, 17 empreses haurien apostat per aplicar mesures de flexibilització, entre aquestes hi haruia la companyia Grífols que compta amb una planta a Parets del Vallès.

Des del sindicat, es mostren "satisfets" per haver pogut aturar alguns expedients de regulació d'ocupació, però alerten que en els pròxims dies el nombre d'ERTO creixerà a la comarca.  

Amb tot, el secretari general de CCOO al Vallès Oriental, sol·licita responsabilitat a les companyies: "Demanem que totes les empreses que facin els ERTO sigui perquè ho necessiten" i afegeix: "han de ser honestes i no aprofitar-se de la situació". En aquest sentit Plata recorda que hi ha moltes empreses que estan en situació de beneficis i apel·la a la seva consideració.

Pel que fa al decret presentat dimarts pel president Pedro Sánchez, des de CCOO el consideren "ambiciós" i el valoren "positivament", tot i que hi veuen alguns "forats a tapar". Segons Plata, la cobertura que es dóna als autònoms "no és suficient" i reclamen, tant al Govern central com a la Generalitat, més mesures. 

Un altre dels forats, segons Plata, està en la possibilitat que es dóna als treballadors assalariats de reduir la jornada laboral per conciliar, la qual comportaria una reducció d'ingressos, una qüestió que també demanen revisar.

Atenció a empreses i treballadors

El sindicat CCOO ha habilitat un telèfon gratuït (93 310 00 00),  amb atenció de 9 h a 19 h, i les consultes en línia (consulta.ccoo.cat) per atendre els dubtes i consultes laborals en relació amb la crisi del coronavirus.  Uns 90 professionals es fan càrrec d'aquest servei. D'altra banda, el sindicat també disposa de 120 persones ajudant a la representació legal dels treballadors a les empreses.

Edicions locals