La CUP reclama reobrir els mercats setmanals

La formació també demana al consistori que reforci el CIRD i mesures per garantir els àpats dels infants amb beques menjador

Societat, Política

La CUP Granollers considera que les mesures empreses per l'Ajuntament per fer front a la crisi del coronavirus són insuficients i en reclama d'altres de "valentes i necessàries". Així, la CUP proposa reobrir els mercats setmanals dels dijous i els del dissabte al centre i a Can Bassa només amb productes alimentaris i de primera necessitat i garantint que s’acompleixen els criteris de protecció marcats de la mateixa manera que als supermercats. De fet, així ho han fet municipis com la Garriga, l'Ametlla i Bigues i Riells, tal com recomana el Departament d'Agricultura–, mentre que Granollers i les Franqueses han descartat fer el mercat perquè no es pot garantir la distància mínima entre persones.

La CUP, però, considera que es poden, per exemple, posar les parades allunyades les unes de les altres per tota l’àrea del mercat en no haver-hi les parades d’altres productes. "D’aquesta manera es garanteix donar sortida a productes de proximitat de la nostra pagesia així com l’accés a la població a productes a preus més assequibles que les grans cadenes de supermercats", opinen.

Entre les mesures proposades per la CUP també hi ha assegurar que la part privada de l’Hospital es posa a disposició pública; posar a disposició de l’emergència sanitària els pavellons municipals i que puguin acollir persones sense sostre –es pot establir un protocol sobre com fer el confinament d’aquestes persones que no tenen llar–, i reforçar encara més Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), "ja situació de confinament pot posar en greu risc moltes dones que han de conviure més temps amb l'agressor", apunta.

La CUP també demana complementar les mesures per garantir els àpats dels infants amb beques menjador. A banda de la mesura aprovada per la Generalitat, "caldria establir un servei de distribució de menjar perquè assegurar que aquests infants tenen més d’un àpat al dia". El partit també demana excepcions en el pagament dels rebuts de l’aigua, l’electricitat i l’energia per a les famílies més desafavorides.

Edicions locals