L'Hospital fa una crida perquè la ciutadania confeccioni mascaretes i bates

L'associació de comerciants Gran Centre comparteix un tutorial per respondre a la demanda amb aquest material casolà

Societat

Gran Centre ha fet pública la crida de l'Hospital de Granollers a la col·laboració de la ciutadania per a la confecció de bates i mascaretes. “Des del departament de compres de l’hospital fan els possibles per fer que arribi material homologat, però així i tot creiem que serà necessari tenir material alternatiu, així que la idea és preveure la situació i confeccionar bates i mascaretes alternatives", expliquen.

Així, l'associació de comerciants esperona a tothom perquè col·labori i confeccioni el material des de casa. Per això comparteix un tutorial perquè tothom faci un sol model de bata i de mascaretes.

Pel que fa a les mascaretes, es pot fer servir tela de cotó 100% i en lloc de posar “gomes de pollastre” és preferible fer-ho amb 4 cintes de roba (una a cada vèrtex).

La recollida de material per fer les bates, es pot fer al punt d’informació d’hospitalització (al costat de la cafeteria) en horari de 8 a 20 h, o si de manera altruista ho preferiu, també es pot fer amb bosses d’escombraries comprades (en caldran de dues mides: el més gran i el normal).

Un cop fetes, s’hauran d’empaquetar en paquets de 10 unitats i marcar la data d’elaboració a l’exterior de cada paquet perquè així puguem saber quants dies fa que estan fetes.

L’entrega d’equips ja fets també s’ha de fer al punt d’informació.

Cal que es facin amb les màximes condicions d’higiene possible, després de rentar-se les mans, i si es porta mascareta posada millor.

Des del punt d’informació, aniran recollint el nombre de dispositius que s’entreguen, qui les entrega, un telèfon i correu electrònic de contacte per mantenir un control i poder posteriorment agrair formalment la col·laboració.

S'aconsella que si es té algun conegut que treballa a l’Hospital se'l pugui utilitzar per evitar desplaçar-se directament al centre sanitari.

Edicions locals