Miguel Luque: 'Ajornar els Jocs Olímpics ha estat la millor decisió'

El nedador aspira a la seva sisena olimpíada amb Tòquio, ara al 2021

Esports

Miguel Luque, a casa
Miguel Luque, a casa

Parets del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Miguel Luque, de Parets i nedador del CN Granollers, és una de les veus autoritzades dels esportistes paralímpics amb cinc olimpíades a l'esquena i amb l'objectiu de sumar una sisena participació amb Tòquio 2020. L'ajornament dels Jocs Olímpics pel 2021, segons va comunicar dimarts el Comitè Olímpic Internacional (COI) per fer front a l'afectació global pel coronavirus, era una decisió del tot esperada.  

Per a Luque, confinat a casa, era impossible entrenar en una piscina i veia molt complicat arribar en el millor estat de forma a les olimpíades, previstes per 2020. "Sincerament ha estat una decisió bastant acceptada perquè molts esportistes confinats a casa no hem pogut entrenar i com s'està veient, això va per llarg", admet el paretà, que remarca la impossibilitat d'entrenar: "han trigat a prendre la decisió, però considera que és del tot encertada. No podem participar en uns Jocs Paralímpics sense estar al 100x100".

Durant aquests dies, davant la situació d'incertesa, Luque ha seguit una planificació esportiva diària feta pel seu entrenador. "És molt de treball en sec, però sincerament, poca cosa he pogut fer", admet el medallista olímpic, que abans de l'aturada de les competicions estava immers en la lluita per aconseguir el bitllet per Tòquio 2020 en els 100 metres braça. "En una competició anterior em vaig quedar a tocar de la marca mínima però ara teníem l'Open d'Itàlia, el Campionat d'Espanya i les lligues catalanes per intentar fer el registre necessari per participar a Tòquio, però clar tot s'ha cancel·lat fins a nou avís", remarca.    

Miguel Luque ha competit en els darrers cinc Jocs Paralímpics amb un sextet de medalles. En dos d'ells, es va proclamar guanyador amb l'or en els 50 metres braça a Sidney 2000 i a Atenes 2004, on també va penjar-se un bronze als 4x50 metres. Pel que fa a Pequín 2008 i Rio 2016 va guanyar una plata, mentre que a Londres 2012 un bronze. Totes elles en els 50 metres braça. "Anar a Tòquio seria una satisfacció personal i una gran alegria perquè això voldria dir que estic entre els millors del món i serien els meus sisens jocs, que molt pocs han aconseguit", admet Miguel Luque, de 43 anys. 

Edicions locals