El Punt de Voluntariat coordina el personal municipal que fa tasques de suport social

Els tracta de treballadors que no poden fer la seva tasca habitual des de casa

Societat

El Punt d'Atenció al Voluntariat coordina el personal municipal que s'ha sumat a fer tasques de tipus social, de suport a les persones que més ho necessiten. Són treballadors i treballadores que, per la naturalesa del seu lloc de treball, no poden desenvolupar la seva tasca des de casa i que ara passen a fer front a la crisi actual amb les necessitats que vagin sorgint.

Les condicions de salut i prevenció en què es desenvoluparan aquestes feines seran supervisades pels equips tècnics municipals, d'acord amb els protocols i les mesures de protecció adequades.

D’altra banda, mentre dura la crisi provocada pel coronavirus, el Punt d'Atenció al Voluntariat atén per telèfon, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al  93 842 68 34 i per correu electrònic: voluntariat@granollers.cat.

El servei està creant una borsa de persones voluntàries entre la ciutadania per quan sigui necessari actuar al territori. En paral·lel, es continua estant en contacte amb les entitats de voluntariat per activar-ne les crides quan sigui possible.

Aquests dies en què proliferen les iniciatives ciutadanes per ajudar de manera voluntària (confeccionant mascaretes o bates sanitàries, per exemple), des del Punt de Voluntariat s'han difòs un seguit de recomanacions perquè les persones s'organitzin de la manera més eficaç i segura possible. En aquesta línia, s'aconsella organitzar-se per blocs i escales de veïns i veïnes, a través de grups de WhatsApp, llistat de tasques a l’ascensor o al tauler d’anuncis; així com per carrers, fent una microxarxa de col·laboració mútua, pensant en el veïnat que necessita ajuda, com ara persones grans que no puguin sortir a fer la compra. La recomanació és posar-se en contacte amb les xarxes de proximitat (associacions, entitats, etc.) per compartir inquietuds, recursos i idees, intentant adaptar-se a les noves circumstàncies i crear una xarxa comunitària. Es recorda que també podem donar un cop de mà sense moure’ns de casa, estant atents a les xarxes socials, a les crides i oferiments que s’hi fan. Caldrà, sempre, que totes les iniciatives es portin a terme complint i respectant de manera estricta les instruccions de les autoritats sanitàries.

Edicions locals