L'Arxiu Municipal demana voluntaris per a tasques de transcripció

També manté la participació en la documentació de fotografies

Cultura, Societat

Una imatge de la carretera l'any 1910, conservada a l'AMGr
Una imatge de la carretera l'any 1910, conservada a l'AMGr

L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) organitza periòdicament activitats participatives amb la ciutadania com els tallers de descripció de correspondència històrica o les trobades per identificar fotografies del seu fons. Ara, en moments de confinament, l'AMGr demana voluntaris per a altres tasques, com la transcripció de fonts orals i actes plenàries.

"En l'actual situació de confinament proposen ocupar una part del nostre temps lliure contribuint amb el coneixement al patrimoni de la ciutat fent que la informació recollida als documents i fonts sigui localitzable amb més facilitat i la recerca del passat de la nostra ciutat sigui més àgil", expliquen des de l'Arxiu.

Així proposa a la ciutadania que participi en projectes com la transcripció de fonts orals –passar a un document de text entrevistes a testimonis de la història local–, la lectura i mecanografiat de les Actes del Ple municipal i de La Unió Liberal –llegir-les i passar el text a un document de text–, i l'habitual documentació de fotografies: identificar dates, espais, persones o esdeveniments –ara en línia–.

Les persones interessades han d'escriure un correu a arxiu@granollers.cat i especificar en quin dels tres projectes es vol col·laborar.

Edicions locals