El govern dota de pressupost la nova gespa del camp de Primer de Maig

L'oposició posa en dubte que, en plena crisi del coronavirus, sigui el moment de destinar recursos a l'equipament

Societat, Política

El govern dota de pressupost la nova gespa del camp de Primer de Maig
El govern dota de pressupost la nova gespa del camp de Primer de Maig | Ajuntament de Granollers

Montse Eras

L'Ajuntament de Granollers ha dotat amb 355.000 euros de pressupost la renovació de la gespa artificial del camp de futbol de Primer de Maig, tot i els recels de bona part de l'oposició, que consideren que aquesta actuació municipal no pot ser prioritària davant la crisi del coronavirus. El ple municipal ho va aprovar amb els vots del govern socialista i Ciutadans; l'abstenció d'ERC i Junts per Granollers, i el vot contrari de Granollers per la Independència - Primàries.

El regidor d'Hisenda, Jordi Terrades, va explicar que l'import es finança en part (230.000 euros) amb el crèdit sobrant de les pistes exteriors del pavelló de Can Bassa, així com amb una partida ja prevista per a manteniment d'instal·lacions esportives en el pressupost aprovat al novembre.

En canvi, la regidora de Primàries, Mònica Ribell, acusava el govern d'actuar amb poca previsió. "Aquest tema ja formava part del programa electoral i, per tant, ja es podia haver predit i no haver de canviar el pressupost", deia, i afegia que, en tot cas, les modificacions pressupostàries "s'han de fer per fer front a la crisi actual; no creiem prioritària la renovació de la gespa".

En aquest sentit també s'expressava el portaveu de Junts, Àlex Sastre, en argumentar l'abstenció del seu grup. "Els hi demanem prudència a l'hora d'executar aquesta despesa, esperar a conèixer la magnitud d'aquesta crisi", demanava a l'equip de govern.

La cap de l'oposició, la republicana Núria Maynou, se sumava a les paraules de Sastre i considerava que "en aquest ple hem de parlar de com combatre els efectes de la crisi sanitària; no creiem que sigui el moment d'aprovar aquesta partida". I afegia una cita de Jordi Cuixart: "Ara toca salvar les persones i saber que ens tocarà remuntar una crisi econòmica".

Terrades rebatia que, a banda "d'acompanyar els veïns i el teixit econòmic", el govern té també la responsabilitat "d'ajudar a garantir ocupació i això implica tenir preparats projectes per quan sigui escaient la licitació". El regidor recordava que l'actual gespa es va instal·lar el 2004 i actualment presenta moltes deficiències.

L'alcalde, Josep Mayoral, insistia també en l'ús de les instal·lacions i en la necessitat de tenir previst l'import de l'obra, tot i que "si veiem que no és possible, no la farem". Amb tot, presentava "la inversió com una part de la solució, de motor econòmic". I, finalment, assegurava que l'equip de govern ja està "rellegint el Pla d'Actuació Municipal (PAM), que s'haurà de refer perquè, davant l'impacte d'aquesta crisi, caldrà canviar les coordenades".

La modificació de crèdit també va incloure la previsió de 491.000 euros per a l'adequació de l'habitatge comprat a Palou per a l'allotjament temporal de famílies vulnerables.

Edicions locals