Eyesapp llança una aplicació per ajudar a evitar la miopia en infants

L'eina permet controlar la distància i el temps de descans quan els nens fan servir dispositius mòbils

Societat, Economia

Eyesapp llança una aplicació per ajudar a evitar la miopia en infants
Eyesapp llança una aplicació per ajudar a evitar la miopia en infants

L'empresa granollerina Eyesapp ha creat una aplicació per ajudar a evitar la miopia en nens i nenes durant el confinament. Es tracta d’una aplicació per a mòbil per a sistemes Android que compleix amb la regla 20-20-20 –deixar de mirar la pantalla cada 20 minuts, durant 20 segons, i mirar a 20 peus de distància (uns sis metres)–.

L'aplicació està destinada principalment a evitar els casos de miopia primerenca en infants causada per l'ús continuat de pantalles. Mitjançant la càmera frontal controla la distància amb els ulls, permet determinar el temps d'ús per l'adult i cada 20 minuts els fa descansar.

La miopia és la causa més comuna de deficiència visual a la població menor de 40 anys. Les últimes dècades s'ha accelerat de forma preocupant la freqüència de casos. Investigacions recents suggereixen que l’any 2050 la xifra podria arribar al 50% de la població mundial.

Actualment no existeix cap eina de prevenció i Eyesapp compleix amb les recomanacions d'oftalmòlegs, i més aquests dies en què, el fet d’estar a casa fa que passin moltes més hores davant les pantalles.

En obrir l’aplicació, els pares creen un perfil parental introduint un correu i una contrasenya, de manera que es poden crear tants perfils com siguin necessaris. Un cop configurat el dispositiu, els pares poden deixar que el nen jugui o miri un vídeo, mentre l’app funciona en segon pla controlant de manera contínua la distància entre els ulls i la pantalla, i interromp l’activitat quan la distància sigui menor de 30 cm fins que la distància de seguretat sigui recuperada.

A més, cada 20 minuts el robot activa un període de descans amb l’objectiu de descansar la vista. En aquest període l’usuari ha d’apartar la vista de la pantalla, fer exercicis de parpelleig per humitejar l’ull i enfocar objectius a distància d’uns sis metres per així relaxar vista. A més, els pares disposen d’estadístiques sobre el temps d’ús.

Durant el dies de confinament, l’empresa ofereix l’app per només 0,99 euros per descàrrega (el preu habitual és de 2,99 €), i per provar-la gratuïtament n’hi ha prou enviant un correu a info@eyesapp.eu.

Edicions locals