Tres empreses de Granollers ofereixen la seva tecnologia i capacitat productiva per fer front a la pandèmia

A tot Catalunya ja hi ha més d'un miler d'empreses inscrites al Marketplace creat per la Generalitat

Societat, Economia

Una màscara sanitària dins d'una impressora 3D
Una màscara sanitària dins d'una impressora 3D

Un total de 1.160 empreses catalanes ja han ofert la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 mitjançant el marketplace digital creat pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. D'aquest miler d'empreses, n'hi ha tres de Granollers i quatre de les Franqueses.

Aquest portal web recull ofertes i demandes i posa en contacte les empreses que ofereixen les seves capacitats amb aquelles que en necessiten. L’objectiu és proveir de material el sistema sanitari de Catalunya i que la indústria catalana compti amb el material de protecció necessari per poder desenvolupar la seva activitat amb seguretat. També recull iniciatives de teletreball, impressió 3D i altres eines innovadores que permetin fer front a la crisi sanitària amb noves tecnologies i metodologies empresarials.

Les empreses poden oferir les seves capacitats en els àmbits de les mascaretes quirúrgiques i de seguretat, les matèries primeres necessàries per produir productes sanitaris (teixits, elàstics, plàstics...), productes EPI i material sanitari de protecció, respiradors, desinfectants, plataformes de teletreball, serveis i materials d’impressió 3D. Per oferir-s'hi, han de fer la inscripció al web accio.gencat.cat/marketplace-covid19.

En aquest mateix web també poden accedir les empreses que tinguin demandes en aquests àmbits. Així, a través d’aquesta iniciativa, es poden unir empreses i fabricants de diferents punts de la cadena de producció per garantir des del subministrament fins a la fabricació de solucions que permetin fer front a l’emergència sanitària. Es vol fomentar així la col·laboració empresarial i posar a disposició del sistema sanitari la solidesa i capacitats industrials de l’ecosistema empresarial català.

Tres empreses de Granollers

Entre les empreses de Granollers hi ha Coty, que ha gestionat els permisos necessaris per poder produir ràpidament gel hidroalcohòlic, alcohol i desinfectant per ajudar els hospitals de la rodalia. També Q Layer Solutions SL, que fabrica solucions minerals que actuen com a protecció antimicrobiana continuada en qualsevol superficie, i Expafol SLU, que ofereix material per fer bates en empreses que puguin confeccionar-les i per a les funeràries

Quatre propostes de les Franqueses

De les Franqueses, l’empresa BEHQ SLU disposa de kits d’anàlisi ràpida per a la detecció de la Covid-19 i material de protecció a l’engròs, com mascaretes N95 i KN95, guants, fundes i ulleres. Bopla SA produeix envasos de plàstic com ampolles de PET, HDPE per a productes desinfectants i alcohol. Formopack SL, dedicada a la manipulació i envasat per a tercers de productes cosmètics, disposa d’una sala blanca i maquinària per a l’envasat i etiquetatge de productes higiènics. I Preformatex SL s’ofereix per fabricar mascaretes tèxtils amb grau FFP2, un producte amb certificat Oekotex 100 per a contacte amb la pell.

Més empreses de la comarca

De la resta de la comarca hi ha 23 empreses més que també s’han ofert per produir materials d’impressió en 3D; respiradors i dispositius de ventilació mecànica invasiva; desinfectants com alcohol sanitari, solucions hidroalcohòliques, gels i altres antisèptics; kits de diagnòstic de la Covid-19; mascaretes quirúrgiques i de seguretat FFP2 i FFP3; matèries primeres necessàries per fabricar teixits, elàstics, plàstics, etc.; productes EPI i material sanitari de protecció: ulleres i guants de nitril.

Són DSM, Soler & Palau Research SLU, Asorcad Engineering i Alfa Uralia SL, de Parets del Vallès; Higienia Clean and Green, de Lliçà d’Amunt; Maaenco, de Sant Celoni; Asian Solutions World Services, de Martorelles; i Daevi, RS7 Regenerator & Energy i Mecanitzats Alcarria SL, de Montornès del Vallès.

També Plastics IDE, de Gualba; Lubrizol Advanced Materials Spain, de Montmeló; Laserjobs i Salicrú, de Santa Maria de Palautordera; Mecanitzat J. Carreras, de Lliçà de Vall; Suinsa, de la Llagosta; BLS Iberia, de Sant Feliu de Codines; Modularix, de Santa Eulàlia de Ronçana; Ovni.Cat, de la Roca del Vallès; Alucan Entec SA, de Llinars del Vallès; Guillermo García, de l’Ametlla; i Rogasa Group i Serralleria Mas, de la Garriga.

Edicions locals