Arsènic i Roca Umbert convoquen el 7è concurs de Microteatre

Els textos de dramaturgs novells han de girar a l'entorn del concepte de 'col·lapse'

Cultura

Els promotors del concurs amb els directors de les peces i els premiats de l'any passat
Els promotors del concurs amb els directors de les peces i els premiats de l'any passat | M.E.

Arsènic Espai de Creació i Roca Umbert han convocat la setena edició del concurs de guions teatrals brus Microteatre, que pretén estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets. Enguany, les obres presentades hauran de versar sobre el concepte 'col·lapse'.

Els textos triats seran portats a escena, de manera que l'organització s'encarregarà de la direcció escènica, la selecció d'actors i actrius, i la producció dels espectacles de petit format, que s'acabaran estrenant a espais singulars de Roca Umbert.

Els textos hauran de ser escrits en català, ser originals i no haver estat presentats en cap altre concurs ni representats en públic. Cada autor o autora hi podrà participar amb un text i la presència de personatges femenins decantarà la balança en cas d'empat. Les bases (consultables a www.rocaumbert.cat / www.arsenicreacio.cat) especifiquen que els textos han de poder ser representats per un màxim de tres intèrprets d'entre 16 i 25 anys, i que no duraran més de 20 minuts.

Les obres escollides –el jurat en triarà un màxim de quatre– es premiaran amb la posada en escena i una dotació econòmica de 200 euros cadascun. El jurat està format pels professionals de les arts escèniques Anna M. Picart, Pasquale Bárvaro i Roberto Romei.

El termini per presentar els guions, que s'hauran de fer arribar en pdf a l'adreça arsenic.microteatre@gmail.com, acabarà el 20 de juliol de 2020.

Els guions guanyadors es faran públics al setembre i es publicaran als webs de l'organització. Llavors també començarà la producció de les obres seleccionades, que s'estrenaran els dies 13, 14 i 15 de novembre. Per seleccionar els actors i actrius que representaran els treballs, es farà un càsting a Arsènic el cap de setmana del 3 d'octubre.

Edicions locals