Campanya de productes frescos del Mercat de Sant Carles

Diversos establiments i productors de fruita i verdura ofereixen l'opció de portar la compra a casa

Economia

Campanya de productes frescos del Mercat de Sant Carles
Campanya de productes frescos del Mercat de Sant Carles

El Mercat Municipal de Sant Carles promou, amb el lema Ara més que mai, recorda't del teu mercat, la venda dels seus productes frescos, tant al mercat mateix com a domicili o bé tenint la compra a punt només per recollir-la. Arran de la situació actual, el mercat ha ajustat l'horari, que ara és de dilluns a dijous de 8 a 13 h; divendres, de 8 a 15 h i dissabtes, de 8 a 13 h.

Segons el president dels paradistes, Ferran Rodríguez, "el volum de vendes ha baixat sobre un 30%", i destaca que pràcticament totes, excepte un parell, les parades es mantenen obertes. "Hem canviat totalment la manera de vendre; ara fem moltíssimes entregues a domicili, fins i tot fora de Granollers, ja que molts clients són d'arreu de la comarca".

A més, el perfil del comprador presencial al mercat també ha canviat: "La gent gran no s'atreveix a venir; ara tenim clients més joves i sobretot homes que fins ara no veníen", diu Rodríguez. El mercat ha extremat les mesures higièniques; els paradistes van amb guants i màscaretes i uns rètols recorden la necessitat de mantenir la distància de seguretat i evitar els contactes físics. També recomanen el pagament amb targeta de crèdit.

D'altra banda, amb motiu de la situació d’alerta provocada pel Covid-19 es van deixar de celebrar, fins a nou avís, els mercats del dijous i del dissabte a Granollers. No obstant això, paradistes de fruita i verdura, d'un i altre mercat, ofereixen poder comprar en línia els seus productes i portar-los a domicili.

La compra es pot fer a través del Blog de Productes de Palou, on hi ha la llista de productors que venen a mercats de Granollers o a mitjançant el mapa publicat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, on hi ha els productors de la Xarxa Productes de la Terra de la comarca.

Des de l'Ajuntament recorden que "sempre és una bona opció consumir productes de proximitat, però especialment en aquests moments cal donar suport al teixit productiu del territori".

D'altra banda les diferents associacions de comerciants de Granollers també ofereixen servei a domicili a través dels seus canals. Són l'Associació de Comerços Sota el Camí Ral; Centre Comercial Ramassar Nord; Més que comerç; Associació de Comerciants Congost; Del Rec al Roc; Comerç de Dalt i Gran Centre Granollers.

A les Franqueses, l'associació de botiguers LF Comerç també ha publicat a la xarxa una llista de comerços oberts i que fan servei a domicili.

 

 

Edicions locals