L'alberg per a persones sense sostre es trasllada al pavelló de Can Bassa

El servei, fins ara a El Tub, amplia capacitat i es converteix en un servei comarcal, gestionat per Creu Roja

Societat

L'alberg per a persones sense sostre es trasllada al pavelló de Can Bassa
L'alberg per a persones sense sostre es trasllada al pavelló de Can Bassa

El Pavelló de Can Bassa s'ha convertit en un nou alberg temporal per tal que hi passin el confinament per la Covid-19 persones sense sostre de Granollers i del Vallès Oriental. Aquest equipament, que s'acaba de posar en marxa, l'ha organitzat l'Ajuntament de Granollers, i compta amb la gestió de Creu Roja Granollers, el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Xiprer, Caritas i Humana.

Des del passat 25 de març ja es va habilitar a Granollers el Pavelló El Tub com a alberg temporal, amb 12 places disponibles, que s'han anat cobrint gradualment. Ara, gràcies a l'ajuda econòmica de la Diputació de Barcelona, el servei s'estén a la comarca amb una capacitat de 30 places, 15 per a persones de Granollers i les altres 15 per a persones d'altres municipis del Vallès Oriental.

En el vestíbul del pavelló s'hi ha habilitat la zona de menjador, mentre que en la pista de joc s'hi han col·locat els llits, on dormiran els homes, mentre que les dones disposaran dels vestidors per dormir-hi. A més, també hi ha un espai de bugaderia, amb rentadora i assecadora.

Creu Roja s'ha ocupat d'aspectes logístics com ara muntar els llits i també portarà els menús diaris fins al pavelló des de les instal·lacions de l'Escola Bressol Municipal Tortuga, en les neveres de la qual s'hi guarda el menjar. A més, equips de dos professionals i personal voluntari de l'entitat, organitzats per torns, cobriran el servei de dilluns a divendres, des de les 12.20 fins a les 21 h i els caps de setmana, de 16 a 21 h. Tindran cura dels torns de dinar i sopar i proposaran activitats per a la tarda.

En aquest nou alberg, Creu Roja donarà suport en la gestió dels nous ingressos que corresponen a les places assignades a municipis de la comarca i també ha dotat la instal·lació amb llençols, mantes i tovalloles.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Granollers hi posa educadors comunitaris en la franja de matí. El personal voluntari del Xiprer, tal com ja feia en El Tub, continuarà preparant els esmorzars, mentre que Càritas proporcionarà roba i Humana sabates, a qui ho pugui necessitar. L'Associació de Veïns i gent del barri de Can Bassa han col·laborat en la recollida de material per a l'alberg.

La diputada de l'àrea de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona i regidora granollerina, Alba Barnusell, ha explicat que l'ens supramunicipal s'ha volgut posar al costat dels ajuntaments davant la crisi del coronavirus, i oferir els seus recursos, tant humans com econòmics. En aquest sentit, l'Ajuntament de Granollers ha tingut la iniciativa d'oferir aquest servei comarcal, consensuat amb el Consell Comarcal i altres municipis de l'entorn, i la Diputació li ha ofert el suport econòmic necessari per tirar-ho endavant. "Encara no sabem l'import exacte que hi destinarem, perquè dependrà de les setmanes que estigui en funcionament i del nombre d'usuaris que en facin ús. Fins i tot, es podria veure la necessitat d'ampliar-lo", explica Barnusell. De moment, aquest és el primer alberg comarcal que s'obre amb el suport de la Diputació de Barcelona, que també n'ajudarà a posar en funcionament al Maresme, Osona i Baix Llobregat.

Edicions locals