Els respiradors de Seat tindran components fabricats a Granollers

Muelles Crom, del polígon Jordi Camp, aportarà molles d'acer inoxidable

Societat, Economia

Un prototip de respirador OxyGEN
Un prototip de respirador OxyGEN

L'automobilística Seat va arrencar divendres la producció de respiradors d'emergència després d'obtenir el vistiplau de l'Agència Espanyola del Medicament. En podrà produir fins a 300 cada dia, i els primers lliuraments es faran aquest abril a diferents hospitals, entre els quals, el de Granollers.

L’objectiu dels respiradors, que es diran OxyGEN, és ajudar a la ventilació en situació d’absència de respiradors convencionals en aquells pacients amb problemes respiratoris severs, com els provocats per la covid-19. Els respiradors comptaran amb un més de 80 components electrònics i mecànics i un motor adaptat d'un neteja parabrises. Entre aquests components també n'hi haurà de fabricats a Granollers.

Concretament, l'empresa Muelles Crom, amb seu al polígon Jordi Camp, ha adaptat la seva producció habitual de molles per abastir Seat en la fabricació temporal d'aquests respiradors, que s'equiparan amb molles d'acer inoxidable fabricades a la ciutat.

L'empresa forma part del consorci de proveïdors habituals de Seat, de manera que ha estat fàcil adaptar la producció per a les noves necessitats: "Només hem hagut de rebre el model de molla necessària i posar-nos a fabricar-la", diu Lluís Callejón, responsable de la firma granollerina. Callejón assegura que "és un gran honor poder col·laborar en la lluita contra la malaltia".

Edicions locals