Plasticband duplica la producció per donar servei a sectors clau durant la crisi

El 85% de la producció es destina ara als sectors d'alimentació, agrícola farmàcia, química, logística i tèxtil

Economia

Plasticband duplica la producció per donar servei a sectors clau durant la crisi
Plasticband duplica la producció per donar servei a sectors clau durant la crisi

L’empresa granollerina Plasticband, dedicada a la producció de maquinària i consumibles per a l’embalatge, ha duplicat la producció per donar servei a sectors clau durant la crisi de la Covid-19. De fet, el 85% de la seva producció està destinada ara als sectors més estratègics en l’actual situació d’emergència: agrícola, alimentació, farmàcia, química, logística i tèxtil, quan abans suposaven un 40%.

En un moment d’emergència com l’actual, els productes per a embalatges són imprescindibles perquè aliments, fàrmacs i altres productes de primera necessitat arribin al seu destí. Per això l’empresa ha passat a operar les 24 hores del dia amb el mínim de persones per metre quadrat per fer la màxima producció, amb l’objectiu que durant aquest període l’empresa no aturi cap de les seves seccions.

La companyia també ha contactat amb més de 3.000 empreses que són clients del sector agrícola, alimentació, logística, farmàcia, química i tèxtil per informar-los que, en cas de mancança de materials, seran els primers sectors als quals abastiran en detriment d’altres menys estratègics per l’emergència.

Per aconseguir-ho, la fàbrica s’ha organitzat en sis cèl·lules independents que treballen connectades telemàticament però que no coincideixen mai físicament. D’aquesta manera, si una cèl·lula cau, les altres poden seguir produint. Així, la fàbrica està treballant les 24 hores del dia amb l’objectiu d’aconseguir màxima producció amb el mínim de persones per metre quadrat, per evitar contagis.

Per protegir els treballadors, a part de subministrar mascaretes, guants, ulleres i altres EPI, diàriament es desinfecta tota l’empresa i les portes d’accés cada 5 hores. A més, certes recepcions i expedicions es posen en quarantena i hi ha uns protocols estrictes per evitar contagis.

“El personal de comercial, màrqueting, oficina tècnica, disseny, administració, finances, etc. treballa 100% des de casa i, en alguns casos notem augments de productivitat. La reducció de reunions presencials i l’eliminació de desplaçaments i interrupcions està sent positiva”, explica Jordi Guimet, director general de Plasticband.

A més, l’empresa també ha informat els treballadors que farà tot el possible per no haver de fer cap ERTO. “La implicació de tot l’equip està essent excepcional, ja que en un moment com aquest amb tanta complexitat per operar la fabricació durant 24/24, l’habilitat dels equips és transcendental”, diu Guimet.

Edicions locals