ERC proposa a l'equip de govern noves mesures per afrontar la crisi del coronavirus

Els republicans consideren que l'administració ha de ser més àgil i menys burocràtica

Política

Roda de premsa virtual
Roda de premsa virtual

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers ha presentat un paquet de propostes a l'equip de govern davant "aquesta situació extrema i la seva repercussió econòmica i social", explicava aquest dimecres la portaveu, Núria Maynou, en roda de premsa telemàtica.

Esquerra s'ha posat a disposició del govern de la ciutat per treballar conjuntament en propostes "valentes per construir la ciutat futura", i ha demanat que hi siguin receptius.

Al costat de la bateria de propostes, Maynou ha detallat també idees per aconseguir el finançament necessari per aplicar-les. ERC proposa modificar partides del capítol d'inversions, que "són les més quantioses –10 milions– i es poden prioritzar en un altre exercici", apunta la portaveu republicana. ERC també vol destinar-hi diners d'esdeveniments que s'han hagut d'anul·lar, com la fira de l'Ascensió; repensar la partida destinada a l'activitat pública –retribucions i aportacions a grups municipals–, i altres modificacions com mantenir el butlletí municipal digital, sense edició impresa.

El regidor Pau Llobet explicava el paquet de mesures de l'àmbit social i demanava a l'administració pública una transformació: "ha de ser més àgil i menys burocràtica", deia. ERC proposa també desplegar ajudes al lloguer per  a famílies que puguin acreditar una reducció d'ingressos fruit d'una modificació de la seva relació laboral, així com fer una crida a la solidaritat de propietaris d'habitatges i locals per flexibilitzar els pagaments.

ERC demana la convocatòria del Consell Econòmic i Social, així com una "cimera amb les entitats del tercer sector", així com el compromís municipal d'elaborar un pla de reactivació econòmica i social. També proposa serveis d'acompanyament emocional i estudiar la viabilitat de fer un pla de suport psicològic i emocional al municipi.

Llobet afegia, a més, que "cal repensar la ciutat des del punt de vista sanitari, estudiar com han respost els equipaments actuals i organitzar-se tenint en compte la conurbació i quins equipaments són compartits".

Per la seva banda, el regidor Enric Gisbert ha posat sobre la taula les preocupacions del món empresarial, davant d'un ajornament d'impostos al qual no es poden acollir les empreses que facturen més de 600.000 euros, així com la desinformació pel que fa als protocols que caldrà seguir un cop s'aixequi el confinament per poder engegar una activitat. "La ciutat necessita un pla Marshall amb ajudes directes", deia i aposta per "una promoció ambiciosa de la ciutat en el mercat estatal perquè Granollers surti al mapa".

Finalment, la regidora Lorena Torró apostava per l'ús de la tecnologia per obrir nous canals de comunicació entre ciutadà i administració, així com obrir la xarxa wifi municipal perquè pal·liar la bretxa digital en el món escolar, així com fer formació també als adults.

En l'àmbit del medi ambient, ERC reclama enfortir les tasques de neteja i desinfecció a l'àmbit urbà, amb un sistema de recollida de residus àgil.

Edicions locals