Primàries renuncia a les assignacions d'abril i maig perquè es destinin a pal·liar la crisi del coronavirus

La formació ha proposat a la resta de grups municipals que se sumin a la iniciativa de reduir la despesa vinculada a l'activitat política

Societat, Política

El grup municipal de Granollers per la Independència - Primàries Catalunya ha renunciat a les assignacions per a grup municipal d'abril i maig, i a la de la seva portaveu, Mònica Ribell, per tal que es destinin a l'emergència vinculada a la Covid-19. "Creiem que és un exemple necessari en un moment en què caldrà demanar sacrificis i aportacions a tothom que pugui", argumenten.

De fet, Primàries ha fet una proposta d’acord a la resta de grups municipals per una reducció conjunta d’aquesta despesa, que "hauria de servir tant per disposar de fons addicionals, com per acordar el seu destí mitjançant una modificació de crèdit". A la proposta que ha posat sobre la taula aquest dimecres, Primàries demana la reducció del 50% de les assignacions a grups i portaveus i la renúncia a les dietes per assistències a plens i comissions informatives. Això, segons el grup, permetria alliberar 42.300 euros en dos mesos per destinar a l'emergència de la Covid-19.

La formació considera que, tot i que l’activitat política continua, i que se segueix atenent els ciutadans i fent reunions de forma telemàtica, el confinament també ha fet reduir les activitats presencials dels grups municipals i algunes de les despeses, així com la dedicació dels regidors (menys comissions informatives, menys expedients i temes a tractar, menys actes i assistències, etc...), i que "en aquest context de menys activitat és just i viable que els grups assumim aquesta reducció temporal".

"De moment, aquest acord necessita encara una mica més de temps per materialitzar-se.
Confiem, però que així sigui ben aviat. Mentrestant, des del respecte més absolut a
la resta de grups municipals i a la decisió conjunta que prenem finalment, des de
Granollers per la Independència – Primàries Catalunya hem decidit renunciar a l’import
d'abril i maig", conclou la formació.

Primàries recorda que l'Ajuntament és l'administració més propera a la ciutadania i, com a tal, "s'hi emmirallen molts ciutadans buscant respostes, algunes de les quals han de ser immediates. D’altres requereixen una anàlisi més acurada un cop superada la fase crítica, i d’un consens polític i cívic per al seu disseny i implementació".

"Un cop passi l’emergència sanitària caldrà abordar sense demora les iniciatives per pal·liar els efectes de la crisi, restablir l’activitat i treballar pel consens en dur a terme els canvis estructurals que les lliçons d’aquesta crisi ens obliga. Totes aquestes accions necessiten recursos econòmics per dur-se a terme, i caldrà disminuir recursos destinats", argumenten.
 

Edicions locals