Granollers proposa una programació de Sant Jordi virtual, amb Marina Miralles de pregonera

La diada confinada 'Per l'abril, lletres als balcons mil' compta amb la imatge de Judit Canal i convida a penjar textos als balcons

Cultura

La imatge de Sant Jordi 2020 a Granollers, encarregada a Judit Canal
La imatge de Sant Jordi 2020 a Granollers, encarregada a Judit Canal

Enguany no hi haurà parades al carrer i les llibreries treballaran a persiana abaixada. Amb tot, l'Ajuntament de Granollers i els agents vinculats al sector del llibre no volen deixar de celebrar Sant Jordi malgrat el confinament. Per això, s'ha mantingut una programació d'actes que haurà de ser virtual i que tindrà lloc principalment a Instagram, però també a altres xarxes socials.

L'organització convida les escoles i ciutadania en general a participar-hi, en unes activitats que tindran lloc sobretot el mateix dijous 23 d'abril, i d'altres que tenen per objectiu ambientar la ciutat els dies previs, a través dels balcons i les finestres, perquè Granollers s'impregni de l'esperit de la  festa més literària, sota el lema Per l'abril, lletres als balcons mil. L'autora de la imatge de Sant Jordi granollerí d'enguany és Judit Canal. 

El pregó de Marina Miralles

És previst que el dia de Sant Jordi al matí hi hagi activitats adreçades als infants i a la tarda es faran activitats de difusió de les novetats dels escriptors i les escriptores locals. A les 19 h l’escriptora i música granollerina Marina Miralles farà la lectura del pregó de Sant Jordi 2020, que es podrà escoltar al canal de YouTube de l'Ajuntament.

Amb les escoles i els nens i nenes

S'ha fet una crida a les escoles perquè proposin als seus alumnes que participin en dues activitats: La llegenda al balcó i Per l'abril lletres mil. En la primera, es tracta de confeccionar, amb qualsevol tècnica, també disfressant-se, personatges de la llegenda i mostrar-los al veïnat, el dia de Sant Jordi. En la segona, es convida tothom a escollir la seva paraula, poema, conte, fragment de llibre o cançó preferida, escriure-la amb lletra gran i clara i penjar-la al balcó o finestra. Les fotografies del resultat es podran compartir, etiquetades #lallegendaalbalco, #abrillletresmil.

D'altra banda, Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha convocat el concurs de relats Escrits en confinament, i les Biblioteques de Granollers se sumen a la celebració amb la confecció d'una guia amb una trentena de recomanacions de les novetats literàries de Sant Jordi per a infants i joves.

A més, el Museu de Granollers exposa a les xarxes una mostra virtual dels dibuixos que han fet els nens i nenes de 3r de les escoles de la ciutat sobre la llegenda de Sant Jordi. Aquesta mostra s'havia d'haver fet a l'Espai Obert del Museu, on l'any passat es van exposar més de 600 dibuixos. Enguany, l'exposició es fa de manera virtual a www.museugranollers.cat, a partir del dijous 23 d'abril. També se'n podran veure petites píndoles a les xarxes facebook.com/museudegranollers, twitter.com/MuseuG i Instagram @museudegranollers.

Edicions locals