Granollers serà una de les seus del míting online de la CNT pel Primer de Maig

El sindicat fa una crida a protestar als balcons divendres a les 18 h per denunciar els abusos empresarials

Economia

Granollers serà una de les seus del míting online de la CNT pel Primer de Maig
Granollers serà una de les seus del míting online de la CNT pel Primer de Maig

La CNT del Vallès Oriental fa una crida a la protesta aquest Primer de Maig en una situació sense precedents de crisi sanitària per denunciar els abusos laborals a les empreses i retallades de drets. Per això, el sindicat fa una crida a les a sortir als balcons a les 18 h per protestar.

Aquest Primer de Maig, la CNT farà el seu primer míting en línia, i el Vallès Oriental tindrà un paper protagonista. La seu del sindicat a Granollers acollirà una de les dues ponències per al míting confederal, que s’emetrà al canal de YouTube del sindicat. L’altra seu escollida serà Lebrija (Sevilla), on hi ha la seu de l’actual Secretariat Permanent del Comitè Confederal.

No obstant això, el sindicat vol aprofitar aquest dia, en què la mobilitat seguirà restringida, per protestar igualment des dels balcons i les xarxes socials contra tots els abusos que tenen lloc en l’àmbit laboral. Des de CNT es vol remarcar que la situació excepcional de crisi sanitària a causa del Covid-19 s’està aprofitant per moltes empreses per a intentar maximitzar els beneficis a compte del seu personal.

El sindicat ha detectat moltes empreses que tiren endavant expedients de regulació temporal d’ocupació sense base real, abusant-ne de la durada o afectant de forma discriminatòria a part de les plantilles aprofitant el caos que es viu a l’administració. Alhora, hi ha un frau molt alarmant en els acomiadaments encoberts, en tots aquells casos de finalitzacions irregulars de contractes eventuals, o no incorporacions de fixes-discontinus, etc.

El sindicat recorda que al Vallès Oriental hi ha actualment 4.548 expedients de regulació presentats que afecten 33.403 treballadors, dels quals el 81% són per un ERTO de força major, segons dades publicades per l’Observatori del treball i el model productiu.

A més, el sindicat alerta de la creixent relaxació en matèria de seguretat i salut en el treball en benefici de la productivitat, ja que "moltes empreses volen aprofitar la progressiva tornada a l’activitat per relaxar les seves obligacions en matèria de seguretat i salut".

El lema de la CNT per aquest Primer de Maig és Orgull de classe treballadora per recordar que, malgrat els abusos patronals, és la classe treballadora qui en aquests greus moments "tira endavant la societat, genera realment riquesa i mou la societat".

Edicions locals