Bellavista cancel·la la festa major 2020, prevista pel juliol

L'organització admet que "ara el més important és tenir cura de les persones"

Cultura

Bellavista cancel·la la festa major 2020, prevista pel juliol
Bellavista cancel·la la festa major 2020, prevista pel juliol

Bellavista és el primer nucli de les Franqueses que celebra cada any la seva festa major. Ho fa el primer cap de setmana de juliol, un tret de sortida al període estival que anima a la participació dels veïns. Aquest any, però, l'Ajuntament de les Franqueses i la Comissió de Festa Major de Bellavista han decidit cancel·lar-la pel perill de propagació del coronavirus i per les restriccions que es preveuen de cara a la concentració de persones.

"Estem vivint uns moments molt complicats en què tenir cura de la salut és el més important. Prendre totes les precaucions perquè ningú més pateixi les conseqüències d’aquesta pandèmia mundial i recuperar la normalitat al més aviat possible és a hores d’ara el més important", assegura la Comissió de Festes en un comunicat.

El seu president, Conrad Moreno, explica que la festa major de Bellavista "aplega molta gent al carrer, des de l'arrossada fins als concerts o els balls amb orquestra", i "per això hem decidit cancel·lar-la, perquè aquest any no serà possible fer aquest tipus de festes".

La decisió arriba en un moment en què la comissió, l'Ajuntament i les entitats del barri ja tenien la festa pràcticament preparada. "Ja teníem la programació i els contactes fets amb les orquestres, les atraccions i els grups; només faltava ajustar els horaris", diu Moreno.

Tot i això, afegeix, "tothom ha entès la decisió i ens ha donat suport, perquè no som ni la primera ni l'última festa major que no podrà celebrar-se aquest any".

El president de la comissió també explica que l'objectiu d'aquest any era obrir la festa de Bellavista a la resta de pobles de les Franqueses, i per això no descarta que d'aquí a uns mesos pugui celebrar-se al municipi algun tipus de festa amb les entitats per treure's l'espina clavada d'aquesta anul·lació.

En tot cas, conclou Moreno, "el que havíem planificat ho podrem aprofitar l'any que ve, i segur que llavors la festa serà molt millor".

Edicions locals