El sènior del CBG, pendent de l'ascens a la Lliga EBA

L'equip ha acabat la competició –a mitjans de març– com a líder en solitari el grup 1 de la Copa Catalana

Esports

El sènior masculí del CBG celebrant el seu vuitè triomf consecutiu, fa unes setmanes I R.V.
El sènior masculí del CBG celebrant el seu vuitè triomf consecutiu, fa unes setmanes I R.V.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha anunciat finalment la finalització de totes les seves competicions federades corresponents a la temporada 2019-2020. Fa només uns dies, l'ens federatiu informava de la finalització dels campionats federatius, excepte els sèniors, sub-25 i preferents amb opcions d'ascens.

Ara, però, un cop fet públic el calendari de desescalada del confinament, en què la pràctica d'esports d'equip només serà possible en l'última fase –com a molt aviat a mitjans de juny–, la FCBQ ha optat per la finalització de totes les competicions.

Pel que fa als ascensos i descensos, la federació encara estudia quina mesura aplicar, tot i que segons ha informat, "probablement, la proposta final que es presenti no prevegi cap descens per aquesta temporada i que els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició".

En aquest escenari hi ha el CBG, que lidera en solitari el grup 1 de la Copa Catalana, amb vuit victòries consecutives i 33 punts.

Joan Nadal, president del CBG, explica que el possible ascens del sènior masculí es produiria a la Lliga EBA, que depèn de la Federació Espanyola de Bàsquet, qui encara no s'ha pronunciat sobre ascensos ni descensos. "Quan es va aturar tot, a mitjans de març, anàvem primers i dúiem molt bona ratxa", recorda Nadal. "Ningú no podrà dir que no haurem guanyat l'ascens per mèrits propis", afegeix.

Nadal afirma que en cas de poder ascendir de categoria, el club ho acceptaria "perquè esportivament estem preparats", tot i que admet que caldria estudiar els condicionants econòmics que això suposaria. Amb tot, el president del club es mostra prudent a l'espera de com es pronunciï la federació espanyola.

Retorn de quotes federatives

D'altra banda, l'ens federatiu català també ha informat que pròximament es comunicarà i s'abonarà a cada club l’extorn de la part proporcional tant de les quotes de participació abonades per la inscripció en els campionats que s'han donat per finalitzats com dels imports de quotes de llicències.

Edicions locals