Dara Pharma compra CoolVacuum per ampliar línies de fabricació de vacunes

La firma granollerina preveu facturar 55 milions d'euros aquest 2020

Economia

| Dara Pharma

L'empresa de maquinària per al sector farmacèutic Dara Pharma, amb seu a Granollers, ha comprat l'empresa CoolVacuum, dedicada a la fabricació de liofilitzadores industrials i de laboratori. L'adquisició permetrà "sumar sinergies i oferir línies completes per a la fabricació de vacunes i altres productes injectables liofilitzats", segons ha explicat el director general de Dara Pharma, Andreu Antonell.

Amb la compra –de la qual no ha transcendit l'import de l'operació–, el CEO de CoolVacuum, Manuel Garrote, s'unirà a l'equip directiu de Dara Pharma per continuar potenciant el creixement i desenvolupament de la companyia durant els propers anys.

De fet, Dara Pharma està estudiant noves adquisicions i preveu una xifra de negoci de 55 milions d'euros per a 2020, així com acabar  amb una facturació de 80 milions el 2022 –amb un EBITDA proper al 20%–. L'operació suposa incrementar la plantilla del grup fins a les 330 persones.

"La incorporació de CoolVacuum a Dara Pharma confirma l'esperit internacional del projecte, ja que el grup aporta més del 95% de la seva xifra de negoci a parts iguals entre Europa, Amèrica i Àsia", detallen des de l'empresa. Dara Pharma ja té presència directa als Estats Units, Mèxic, Colòmbia i l'Índia, i preveu reforçar la seva presència a l'Àsia.

Edicions locals