El Centre d'Estudis de Granollers publica el número 24 de la revista 'Ponències'

S'hi poden trobar els articles d'Agustí Alcoberro sobre la cacera de bruixes al Vallès i de l'equip del Museu de Ciències Naturals que estudia els ratpenats

Cultura, Societat

Portada del número 24 de la revista 'Ponències'
Portada del número 24 de la revista 'Ponències' | Centre d'Estudis de Granollers

Malgrat els estralls de la Covid-19, el Centre d’Estudis de Granollers ha arribat puntual a la seva cita anual i aquest abril ha publicat el número 24 de la revista Ponències, que inclou les quatre ponències presentades durant el curs passat i quatre articles més breus de la secció de Documents i notes d’investigació, entre els quals hi ha un resum del treball guanyador del darrer Premi Camí Ral de treballs de recerca de batxillerat, que convoca anualment el Centre d’Estudis amb l’objectiu de promoure aquells estudis que, des d’àmbits temàtics diversos (medi natural, història, economia, art i patrimoni), ajudin a millorar el coneixement de Granollers i del Vallès Oriental.

El sumari del número 24, així com els articles dels números anteriors de la revista Ponències, es pot consultar al web www.raco.cat. Inclou les ponències La cacera de bruixes al Vallès (1619-1622): processos locals i causa general, d'Agustí Alcoberro; La indústria al Vallès (2000-2018): evolució recent i situació actual, de Joaquim Solà i Xavier Sáez; L’estudi dels ratpenats al Museu de Ciències Naturals de Granollers, de Carles Flaquer, Xavier Puig-Montserrat, Adrià López-Baucells i Maria Mas, i Els palaus rurals del Vallès Oriental. Implantació i deriva d’una institució d’època islàmica (segles VIII-XI), de Ramon Martí.

Des d’aquest abril també són consultables íntegrament en aquest repositori els articles del número 23 de la revista, que inclou, entre altres, treballs sobre la qualitat de l’aire al Vallès Oriental, l’evolució de la fauna vertebrada, la retirada i l’exili republicà al Baix Montseny o la pèrdua de sostenibilitat de l’agricultura industrial al Vallès. Tots els articles d’aquest número de la revista ja es poden consultar de forma íntegra al següent link: www.raco.cat/index.php/Ponencies/issue/view/28305. Com és habitual, aquesta publicació rep el suport del Museu de Granollers i de l’Institut Ramon Muntaner.

A més de la publicació anual des del 1996 de la revista Ponències, el Centre d’Estudis convoca el Premi Camí Ral i la borsa d’estudi Memorial Joan Camps amb l’objectiu de promoure i difondre la recerca sobre la història, la societat, la cultura i el medi natural de Granollers i la comarca del Vallès Oriental, així com d’impulsar el debat sobre aquests temes.

Edicions locals