La pilot Belén García prepara el debut a les W Series amb curses virtuals

Es tracta d'una plataforma per als talents del motorsport femení mundial que havia de comenar al maig

Esports

Belén García entrenant en el seu simulador
Belén García entrenant en el seu simulador

El confinament no ha frenat la pilot granollerina Belén García, que fa setmanes que entrena amb un simulador. A finals de maig estava previst el seu debut oficial a les W Series, una plataforma perquè els talents femenins del motor mundial arribin a l'elit. Amb les mesures per frenar la Covid-19 el campionat s'ha ajornat sense data encara, de manera que García s'ha hagut d'adaptar a les circumstàncies i preparar-se virtualment.

A més, a les darreres setmanes han aparegut moltes competicions en línia que li permeten seguir en contacte amb la competició i la conducció, encara que sigui davant d'una pantalla. Així, Belén García (Granollers, 1999), que actualment viu a l'Ametlla, començava el cap de setmana el campionat virtual de Formula 3, el Formula Drivers Challenge.

Abans de l'inici de la pandèmia, Belén havia dissenyat un programa complet de preparació, que incloïa tres test oficials i dues carreres de Formula Renault Eurocup, a més dels tests col·lectius de les W Series. Finalment, però, només va poder fer dos dies de tests al Circuit Ricardo Tormo de València.

Amb el coronavirus, la pilot granollerina ha reformulat les seves rutines diàries. Al matí, de 8 a 14 h, fa classes en línia de la universitat –hi està cursant Enginyeria Telemàtica– i per la tarda, a banda d'estudiar i fer treballs acadèmics, fa entre 1 i 2 hores d'exercici físic i entrena entre 2 i 3 hores amb el simulador.

"Porto prou bé el confinament, tot i que no sóc una persona gaire d'estar a casa. És important marcar-se rutines per no perdre la noció de temps. Al final, et sorprens de què pots arribar a fer en els 5 metres quadrats de la teva habitació", explica Gacía.

El simulador ha passat de ser un complement de l'entrenament habitual, a ser la seva principal eina de preparació i el seu únic contacte amb el pilotatge. "Estic practicant coses concretes, com tirar des de la primera volta per poder aprofitar bé les gomes i ser constant", detalla sobre el simulador que li permet pilotar un Formula 3, que s'assembla força al que tindrà quan pugui tornar a les pistes.

Edicions locals