Mor l'expresident de l'EC Paco Ariza

També va ser entrenador i director tècnic del club granollerí

Societat, Esports

Paco Ariza
Paco Ariza | Arxiu / X.Solanas

Paco Ariza, qui va ser president de l'Esport Club (EC) Granollers entre 2003 i 2005, ha mort a 72 anys. Amant del futbol, Ariza va arribar al club granollerí als anys 90 com a entrenador, després d'haver jugat des de jove a diversos equips catalans.

Nascut el 1947 a Lucena (Córdoba), va arribar a Catalunya el 1956, concretament a la Barceloneta. Va treballar durant anys a Motor Ibérica, fins que als anys 80 es va establir com autònom i va estar al capdavant de diverses empreses també del món de l'automoció.

El futbol va ser la seva gran afició des de jove, i va ser jugador a diversos equips catalans de Tercera Divisió, així com àrbitre de futbol i entrenador des dels anys 80. El 1996, el llavors president de l'EC Jesús Martos –a qui posteriorment va rellevar– el va fitxar.

Ariza va assumir la presidència de l'EC l'octubre de 2003, tot just començar la temporada en què també era secretari tècnic –feia tres anys que n'era el director esportiu–. Sota la seva batuta, doncs, el maig de 2004, el primer equip del club va jugar el playoff d'ascens a la Segona Divisió B per primer cop en la seva història.

La següent temporada, però, no va ser tan reeixida, i Ariza va deixar la presidència el juny de 2005 per deixar pas a Pasqual German.

Edicions locals