ERC proposa habilitar espais sense cotxes per facilitar els passejos del desconfinament

Els republicans aposten per un "gran eix cívic" que travessi Granollers de nord a sud, i espais reservats a vianants i ciclistes a tots els barris

Política

| Toni Torrillas

El grup municipal d'ERC-AM ha proposat a l'equip de govern que reservi per a vianants i ciclistes "un gran eix cívic lliure de cotxes que travessi la ciutat de nord a sud en dies i hores determinats", arran de la desescalada del confinament que permet la sortida a passejar i fer esport.

Segons els republicans, com a resultat del volum de persones que surt, les voreres poden ser massa estretes per poder respectar les mesures de distanciament social per evitar contagis. I, de fet, la reducció del trànsit de vehicles de motor fa "que els ciutadans ja circulin per la calçada", indiquen.

ERC creu que és un bon moment per repensar la mobilitat a la ciutat, per "pensar actuacions per fer-la més verda, pedalable i amigable a l’hora d’anar a peu".

"Alhora, ens ha de permetre posar els barris al centre de les polítiques municipals, generant-hi espais neuràlgics on poder-hi fer vida, més enllà del centre de la ciutat". En aquest sentit, proposa també reservar per a vianants i ciclistes espais a tots els barris. ERC considera que cal la participació dels agents implicats, com són les associacions de veïns i l’entitat Granollers Pedala, entre d’altres.

Des d'ERC consideren que l’inici del desconfinament progressiu "obliga l’Ajuntament a facilitar el distanciament social en aquells punts de la ciutat on les voreres són estretes, dissenyant estratègies de mobilitat alternatives per aquests dies de confinament".

Edicions locals