La Llotja del Disseny celebrarà una edició virtual dissabte i diumenge

Una quarantena d'artesans i creadors, la majoria nous a la Llotja, mostraran les seves creacions online

Economia

La Llotja del Disseny celebrarà el cap de setmana la seva primera edició virtual
La Llotja del Disseny celebrarà el cap de setmana la seva primera edició virtual

La Llotja del Disseny, que cada mes de celebra a la Porxada amb la participicació d'una seixantena de creadors i artesans, celebrarà aquest cap de setmana la seva primera edició virtual. Serà dissabte, de 18 a 20 h, i diumenge, d'11 a 13 h, i l'accés es farà a través del web https://virtual.llotjadeldisseny.com.

En aquesta edició virtual, doncs, una quarantena d'expositors mostraran online les seves creacions artesanes i de disseny. Dels participants, dos terços ho faran a la Llotja per primera vegada, ja que el nou format virtual ha permès obrir el ventall geogràfic a creadors de tot Catalunya, la resta de l'Estat i fins i tot d'altres països europeus, i també el ventall d'exclusivitat dels productes.

A més, la Llotja estarà activa dos dies: dissabte, de 18 a 20 h, i diumenge, d'11 a 13 h, i l'accés es farà a través d'un web dissenyat expressament per a l'ocasió. El portal permetrà als visitants navegar per les finestres virtuals dels expositors i accedir a desenes de vídeos i continguts audiovisuals en directe.

La plataforma permetrà parlar directament amb els creadors, fer un tour per alguns dels seus estudis, fer un taller de confecció de quimonos, seguir una xerrada sobre economia circular, veure artesans treballant en streaming amb tècniques com l'esmaltat en foc o parlar sobre art amb algunes il·lustradores.

Els productes que s'hi trobaran inclouen roba, roba infantil, complements, joguines, articles de papereria, accessoris per a mascotes, articles de la casa, ceràmica, cosmètica i bellesa, gastronomia, il·lustració i pòsters entre d'altres.

"Cada artesà ha hagut de pensar una manera original d'explicar el seu producte i cadascú gestionarà les possibles vendes a través de la seva pròpia plataforma", diu Àlex Marés, responsable d'Eventos Increíbles. Després d'aquesta primera edició es valorarà si es repeteix la Llotja del Disseny a finals de maig en el mateix format virtual. 

Edicions locals