El Consell Comarcal subvenciona la contractació de dones en la indústria

L'objectiu dels ajuts és incentivar la contractació de dones a la indústria en igualtat de condicions que els homes

Economia

El programa OIL-Vallès Oriental 4.0 subvenciona la contractació de dones en la indústria
El programa OIL-Vallès Oriental 4.0 subvenciona la contractació de dones en la indústria

El grup motor del programa OIL-Vallès Oriental 4.0, que lidera el Consell Comarcal, ha aprovat una línia de subvencions a les empreses de la comarca que han contractat dones participants en el programa OIL-Vallès Oriental 4.0. Els ajuts volen incentivar la contractació de dones a la indústria.

L’Ajuntament de les Franqueses, membre del grup impulsor, ha aprovat les bases que regulen aquests ajuts que consistiran en el finançament del salari mínim interprofessional als contractes de treball formalitzats entre els dies 29 d'abril de 2019 i el 15 de febrer de 2020 a dones participants en el projecte OIL Vallès Oriental 4.0 i de durada no inferior als 3 mesos en jornada complerta. Es finançaran com a màxim 6 mesos del contracte.

Els ajuts volen incentivar la contractació de dones a la indústria en igualtat de condicions que els homes, ja que actualment hi ha una severa infrarepresentació de les dones en aquest sector productiu tant pel nivell de formació com pel tipus d’estudis, l'edat o les reticències del mateix entorn industrial entre d'altres. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de maig de 2020 i s’ha de fer a través d’una instància al Consell Comarcal.

Ocupació en la indústria local

El projecte OIL Vallès Oriental 4.0 pretén fomentar la competitivitat de la indústria local en el sector del metall, l’automoció i la logística associada, i treballar l’encaix entre les oportunitats i les necessitats del mercat de treball del territori. Per aconseguir-ho, es promou la qualificació professional i el desenvolupament competencial de la població activa de la comarca mitjançant la formació.

 

Edicions locals