Del Rec al Roc supera les 1.000 comandes servides a domicili

A partir de la fase 1 del desconfinament el servei s'ampliarà a tots els comerços i serveis de l'entitat

Economia

Granollers Pedala serveix els encàrrecs de Del Rec al Roc a domicili I Foto: Granollers Pedala
Granollers Pedala serveix els encàrrecs de Del Rec al Roc a domicili I Foto: Granollers Pedala

L’Associació de Comerciants i Serveis Del Rec al Roc, amb gairebé 50 establiments associats, va assolir la setmana passada els 1.000 encàrrecs servits a domicili en bicicleta, una inciativa que amb el nom No surtis de casa desenvolupa des de l'inici de l'estat de l'alarma en col·laboració amb l'entitat Granollers Pedala.

L'objectiu és que qualsevol veí pugui tenir allò que necessita sense sortir de casa, fent una comanda per telèfon al comerç de l'associació que li interessi i que la pugui rebre a domicili. L'entitat centralitza les comandes i els pagaments d'un mateix veí, qui paga amb targeta a repartidor de Granollers Pedala que porta les comandes a casa. Es poden fer diverses comandes alhora i el preu del servei és de 6 euros per al transportista.

"La campanya va començar amb sis establiments de primera necessitat, i el cap de setmana passat ja n'hi participaven 16, de la màxima varietat de productes", diu Esteve Banús, president de l'entitat. De fet, Granollers Pedala va haver d'ampliar la caixa del tricicle que utilitza per al repartiment per augmentar la capacitat de distribució. Al miler d'encàrrecs atesos cal afegir uns 500 llibres repartits per Sant Jordi, un dia en què el servei es va limitar al repartiment d'encàrrecs a la llibreria La Gralla.

A partir de la fase 1 de desconfinament, a més, el servei inclourà tots els comerços i serveis de l'associació. "Som conscients que a partir d'ara els ciutadans ja sortiran al carrer per anar a comprar i que, per tant, baixarà el ritme d'entrega a domicili, però tot i això mantindrem el servei perquè ha tingut molt bona acollida", diu Banús, qui també apunta que l'entitat està valorant altres fórmules de repartiment per a les persones que ho necessitin.

Recuperació del comerç

Des del Rec al Roc es mostren optimistes amb la recuperació de la vitalitat comercial de Granollers, que confien que sigui d'aquí a poques setmanes. "Es nota que hi ha ganes de sortir i de comprar", diu Banús, qui admet que aquests primers dies el comerç treballa a mig gas, però amb totes les mesures de seguretat necessàries. "Tots ho estem fent molt bé, botiguers i clients: mantenint la distància de dos metres i utilitzant mascaretes, guants i gels de desinfecció".

Tot i que encara hi ha molts establiments amb les persianes abaixades, "a poc a poc anem fent passos, petits però esperançadors". Banús considera que el canvi es notarà especialment amb l'entrada a la fase 1, moment en què "hi haurà més confiança i es valorarà més el comerç de proximitat".

Tornen els tendals d'ombra

Del Rec al Roc comença aquesta setmana la instal·lació dels tendals protectors i decoratius que generen espais d’ombra als carrers Sant Roc i Santa Anna i a les places de les Olles i de la Caserna. Enguany s’ha avançat gairebé un mes la instal·lació dels tendals, per les altes temperatures dels primers dies de maig i perquè molta gent fa cua al carrer per accedir als comerços. Els tendals, que es col·loquen durant els mesos de calor des de 2016, utilitzen els mateixos ancoratges que els llums de Nadal, i estaran instal·lats fins a finals d’estiu.

 

Edicions locals