Sabana veu frenada la pujada als escenaris

El grup, nascut el 2018 entre els passadissos del Conservatori de Granollers i un garatge, tenia previstos dos concerts al juny

Cultura

Sabana veu frenada la pujada als escenaris
Sabana veu frenada la pujada als escenaris

La paràlisi que ha provocat la crisi sanitària de la Covid-19 està sent total en la música en directe, un àmbit que ha vist anul·lats tots els concerts fins al maig i que veu trontollar tots els bolos de l'estiu.
L'aturada ha afectat tant músics consolidats com novells.

És el cas del grup granollerí Sabana, que ha vist estroncada la seva gira d'estiu programada per presentar l'EP Martes Borealis (2019) i avançar temes del que serà el disc en què està treballant, que vol "recollir la il·lusió del primer i afegir-hi la professionalitat que hem anat aconseguint", explica la banda.  

La banda va néixer el 2018 entre els passadissos del Conservatori de Granollers i un garatge com a local d'assaig, de la mà de quatre amics –Jaume Mollfulleda (bateria), Roger Garcia (saxo Tenor), Gerard López (guitarra i baix) i Toni Miralles (guitarra, baix i veu).

Els joves músics volen crear un projecte amb estil propi, a cavall entre el pop més clàssic i el més innovador del panorama musical català, amb referents com Manel, Els Pets, The Beatles, Wilco, Lluís Llach, El Petit de Cal Eril, Núria Graham, Oques Grasses i Jorge Drexler, entre altres artistes. Els primers directes els van portar al centre de Granollers, la Sala Nau B1 i el Casino l'Aliança de Lliçà d'Amunt, on està previst que tornin aquest setembre, amb motiu del festival Lliksound.

Aquest juny, però, tenen programades dues actuacions –al Mercat del Disseny de Granollers, que actualment està suspès– i a les Franqueses per Sant Joan, en una revetlla que probablement no es podrà celebrar.

Mentre no poden pujar als escenaris, Sabana convida tothom a escoltar les cinc cançons de l'EP autoproduït per mitjà el web del grup www.sabanagrup.com.

Edicions locals