La UVic i QEV Technologies ofereixen una doble titulació en Motorsport i e-Racing

Hi haurà 400 hores de formació teòrica i 150 de pràctiques a les curses

Societat, Economia

La UVic i QEV Technologies ofereixen una doble titulació en Motorsport i e-Racing
La UVic i QEV Technologies ofereixen una doble titulació en Motorsport i e-Racing

La UVic-UCC i l’enginyeria QEV Technologies, de Montmeló, han posat en marxa conjuntament la primera edició del màster i del curs d’especialització universitària en Motorsport i e-Racing. Aquesta nova proposta suposa la unió en un doble grau de dues formacions independents de Motorsport que QEV Technologies ja impartia a través de la seva acadèmia: el màster en Motorsport i e-Racing i el curs d’especialització en e-Racing.

Es tracta d’una formació adreçada a enginyers i mecànics professionals o que es troben en la darrera fase dels seus estudis, orientada a l’especialització en el món de l’automobilisme esportiu o en la indústria de l’automòbil elèctric.

El programa d’estudis del màster està configurat per professionals amb recorregut i potencia els coneixements imprescindibles per a un mecànic o enginyer d’un equip de competició. A més, ofereix la possibilitat de fer pràctiques en un entorn real de treball com un membre més d’un equip de competició, viatjant pel món amb la Fórmula E o treballant en el desenvolupament d’un vehicle elèctric.

El projecte de doble grau compta amb el suport i la col·laboració de de la Generalitat, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Automobilisme i la Federació Catalana de Motociclisme, així com de MotorsportCAT, el projecte impulsat pel Clúster de la Indústria de l’Automoció a Catalunya (CIAC), Clustermoto i el RACC.

Dues titulacions adaptades a la formació de l’alumne

El màster en Motorsport i e-Racing s'adreça a alumnes titulats en Enginyeria o en l'última fase de la seva formació que desitgen enfocar la seva vida laboral cap a la competició automobilística. El curs d’especialització en Motorsport i e-Racing s'orienta a titulats en cicles formatius de grau superior d’automoció, a professionals del sector, o a pilots i expilots que volen formar part d’un equip de carreres. Les dues titulacions estan homologades, tenen plena validesa acadèmica (60 ECTS), i són expedides conjuntament entre la UVic-UCC i QEV Technologies, amb el suport de la Federación Española de Automobilismo.

400 hores de teoria, 150 hores de pràctiques

Les formacions es posaran en marxa el curs 2020-2021 i es duran a terme entre octubre i abril. La primera fase serà teòrica i es complementarà amb pràctiques a les instal·lacions de QEV Technologies a Montmeló, que disposen de la primera tecnologia en automoció i on actualment s’hi desenvolupen cotxes elèctrics. En una segona fase, de caràcter pràctic, els alumnes es posaran l’uniforme d’una escuderia per fer 150 hores de formació en un equip de carreres o participar en el desenvolupament d’un vehicle elèctric.

Edicions locals