Perruqueries i estètiques elaboren una guia per reiniciar l'activitat amb seguretat

El sector reclama més protocols oficials per garantir la seguretat de treballadors i clients

Economia

Perruqueries i estètiques s'han hagut d'adaptar a la nova realitat I Foto: Xavier Solanas
Perruqueries i estètiques s'han hagut d'adaptar a la nova realitat I Foto: Xavier Solanas

El sector de la bellesa –perruqueries i estètica– ha reclamat un cop més a les administracions un protocol específic que s'ajusti a les característiques de la seva feina, ja que els seus treballadors tenen un contacte físic continu amb els clients. Així ho han expressat des de la Unió de Perruqueria i Estètica del Vallès Oriental i el Gremi Artesà d’Estètica i Bellesa de Catalunya, amb seu a la UEI.

Des del reinici de l'activitat, fa un parell de setmanes, les dues associacions han rebut centenars de trucades amb dubtes sobre els protocols i les mesures higièniques que havien de portar a terme: "La majoria de consultes es mostraven molt preocupades per la falta d’informació i de protocols oficials", expliquen.

Per això, les dues associacions han elaborat una guia amb recomanacions específiques per a la professió. "En aquests moments el sector ha de ser un col·lectiu unit i fort”, diu Susana Berenguel, secretària de les dues entitats. "Els professionals estan molt desorientats i des del gremi els acompanyem per a fer front a la tornada, informant-los contínuament i resolent els dubtes respecte a les mesures que han de prendre en cada cas", assenyala.

Les recomanacions tenen l'objectiu d'assegurar la protecció dels treballadors i els clients. "El protocol higiènic i sanitari dels centres de bellesa ha de ser fiable i portar- se a terme amb molta exhaustivitat". "Els professionals s’han de comprometre i extremar les precaucions", diu Berenguel.

Mesures com l’ús obligatori de mascaretes, tovalloles d’un sol ús, distància de seguretat de dos metres entre persones i la introducció d’abrics, bosses i pertinences personals en bosses hermètiques són només algunes de les mesures que han de portar a terme les perruqueries i les estètiques, que s’han hagut de preparar molt ràpidament per adaptar els seus centres a la nova realitat.

Edicions locals