Junts proposa una reducció de l'IVA cultural i del de la pràctica esportiva

El grup municipal presentarà dues mocions al proper ple per tal que l'Ajuntament insti l'Estat a aplicar aquesta rebaixa

Política

El grup municipal Junts per Granollers ha presentat dues mocions per al proper ple, per tal que l'Ajuntament insti l'Estat a aplicar un IVA reduït del 10% en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva tot deixant sense efecte la gravació fiscal del 21% en relació amb aquestes, així com una rebaixa temporal de l'IVA cultural. Junts també demana a la Conselleria de Cultura que declari la cultura com a bé de primera necessitat.

Junts també demana a l'Ajuntament que busqui fórmules que possibilitin la continuació de les activitats culturals previstes.

Pel que fa a la pràctica esportiva, la moció també insta el govern de l’Estat a implementar la creació d’un nou IVA híper reduït del 4% aplicable a la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva en centres esportius tant públics com privats adreçats a persones amb prescripció mèdica específica feta des dels Centres d’Atenció Primària.

La formació granollerina recorda la paralització que ha comportat la Covid-19 en el sector, i considera que l'esport i l'activitat física té una importància cabdal en la cohesió territorial i social, en la formació d'infants i joves, i en el benestar i la salut del conjunt de la ciutadania.

"Mantenir un IVA del 21% en els serveis esportius comporta no incentiva la pràctica esportiva i d’activitat física, i té directament unes conseqüències negatives per a la salut en la població". "L'estalvi en els pressupostos públics que suposa la pràctica de l'esport és ben evident. Per cada euro que s'inverteix en exercici físic s’estalvia com a mínim 6 € en despesa sanitària", insisteix Junts per Granollers.

Edicions locals