Amics de la Gent Gran llança un repte per aconseguir 5.000 mascaretes

Una empresa donarà 5.000 mascaretes a l'entitat quan s'assoleixin 300.000 quilòmetres recorreguts

Societat

Amics de la Gent Gran llança un repte per aconseguir 5.000 mascaretes
Amics de la Gent Gran llança un repte per aconseguir 5.000 mascaretes

Amb l'objectiu d'ajudar a la gent gran durant el procés de desconfinament –segment de població que més està patint les conseqüències de la crisi de la Covid-19– la fundació Amics de la Gent Gran ha presentat la campanya Per tu val la pena, en què, fins al 30 de juny, es podran donar quilòmetres recorreguts per tal d'aconseguir mascaretes per a la gent gran.

Les mascaretes possibilitaran una cosa imprescindible; que les persones grans que més han patit el confinament els últims mesos puguin tornar a relacionar-se i enfortir els vincles de confiança que els aportaven les persones voluntàries que les acompanyen tot l'any, així com familiars, veïns i amics amb els quals fins ara només podien contactar de forma telemàtica.

La campanya fa una crida a tothom qui vulgui contribuir al repte d'arribar entre tots i totes als 300.000 quilòmetres, sumant les distàncies que es recorren en la vida quotidiana: activitats esportives, passeigs, trajectes per fer la compra o anar a treballar. Qualsevol persona podrà donar els seus quilòmetres, que es convertiran en mascaretes per a la gent gran a través del web www.portivalelapena.com.

Amb la suma total dels quilòmetres aconseguits, l’empresa ARCH-MAX farà una donació de mascaretes que fabriquen ells mateixos, amb tèxtil certificat FFP2, antibacterianes (biocida), reutilitzables, biodegradables i de llarga durada, perquè les persones grans que pateixen solitud i aïllament puguin tornar a rebre visites i sortir a passejar amb les màximes precaucions.

La iniciativa pretén també donar més valor a qualsevol desplaçament que realitzin els ciutadans i ciutadanes en el seu dia a dia durant les fases de desconfinament, independentment de la fase en què es trobi cada persona.

Per donar els quilòmetres recorreguts, cal entrar al web www.portivalelapena.com, donar-se d'alta a la plataforma i enllaçar el dispositiu o l'app d'activitat física que es faci servir per trackejar i compartir el moviment que es realitza. Finalment, només cal donar al repte Per tu val la pena els passos i quilòmetres recorreguts.

Quan s'arribi a l'objectiu de 300.000 quilòmetres, ARCH MAX donarà 5.000 mascaretes FFP2 a Amics de la Gent Gran per tal que totes les persones grans acompanyades per l'entitat les tinguin a la seva disposició per la primera visita que rebin o sortida que facin.

 

 

Paral·lelament a la campanya, i tenint en compte la impossibilitat d'acompanyar físicament a la gent gran de l’entitat, la fundació Amics de la Gent Gran ha mobilitzat els últims dos mesos a més de 2.400 persones voluntàries per fer acompanyament telefònic i suport emocional setmanal a més de 2.600 persones grans que pateixen solitud. Més de 20.000 hores de conversa que han permès crear espais de confiança en els quals disminuir la preocupació de la gent gran durant el coronavirus.

Edicions locals