Les primeres rampes mecàniques de la Font Verda, en marxa

La falta de subministrament elèctric ha endarrerit la seva posada en marxa

Societat

La nova rampa mecànica del carrer Carles Riba I Foto: Toni Torrillas
La nova rampa mecànica del carrer Carles Riba I Foto: Toni Torrillas

Les rampes mecàniques del carrer de Carles Riba, entre els carrers de Lluís Vives i Veneçuela, ja funcionen, en horari de 7 a 22 hores, cada dia de la setmana. L'obra estava acabada des de finals de l'any passat, però l'Ajuntament estava pendent que la companyia elèctrica hi fes arribar el subministrament necessari i un període de proves previ a la posada en marxa definitiva, que s'ha allargat a causa de l'estat d'alarma. 

La rampa consta de tres trams diferenciats: des del carrer Lluís Vives a l’accés de l’aparcament públic, enfront del carrer de Colòmbia; el segon, des d’aquest punt fins a l’Arxiu Comarcal,  i el tercer des dels carrers del Brasil i l’Olivar fins al carrer de Veneçuela.

Aquesta és la primera fase d’un projecte que té com a objectiu facilitar la mobilitat a peu dels veïns de la zona alta de la Font Verda, ja que el carrer de Carles Riba té una pendent de mitjana de l’11,3%, molt superior al que és recomanable per als itineraris urbans. Alhora també serà més fàcil accedir a equipaments com el Centre Vallès, l’Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el camp de futbol de la Font Verda, el cementiri i el tanatori.

La UTE Contratas Vilor, SL – Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación, SL ha dut a terme les obres i la instal·lació d'aquestes rampes per un import total de 2.364.467 euros i també s'encarregarà del seu manteniment durant dos anys.

Actualment queda pendent la construcció de les rampes en el mateix carrer Carles Riba, entre la plaça de la Font Verda i el carrer de Lluís Vives. El concurs per adjudicar aquest tram s'ha reactivat recentment.

Edicions locals