La tercera edició de la VallèsBot serà virtual de 27 al 31 de maig

L'alumnat resoldrà reptes basats en aplicacions en línia, de manera que no cal tenir material de robòtica a casa

Societat

La tercera edició de la VallèsBot serà virtual de 27 al 31 de maig
La tercera edició de la VallèsBot serà virtual de 27 al 31 de maig

La tercera edició de la VallèsBot, que s'havia de celebrar el 27 de maig al parc del Congost, proposa una alternativa virtual del 27 al 31 de maig amb reptes de programació relacionats amb la diversitat funcional. La VallèsBot és una activitat intermunicipal no competitiva en què els alumnes aprenen a construir i programar robots que donin solucions a reptes quotidians de l'entorn més proper.

Així, aquest projecte tecnològic i de robòtica s'adapta a la situació excepcional actual i proposa un seguit de reptes als més de 800 alumnes de 26 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles, la Roca i les Franqueses que participen en aquesta edició. A més, la proposta també s'obre a la resta de centres educatius que hi vulguin participar.

Seguint el lema d'enguany, Un món per a tothom, l'alumnat podrà resoldre reptes de programació relacionats amb la diversitat funcional amb tecnologies diverses i amb diferents nivells de dificultat. Tots els reptes estan basats en simulacions o aplicacions en línia per tal que els participants no necessitin cap material de robòtica a casa. Només cal escollir la categoria i el nivell.

Els reptes proposats estan dividits en 7 categories, d'acord amb la tecnologia proposada: Scratch, Beebot, Microbit, Lego EV3, Arduino, Disseny 3D i Appinventor. S'hi pot participar del 27 al 31 de maig, que és la data límit per enviar el projecte als docents responsables de l’activitat. Posteriorment, cada centre rebrà les valoracions dels projectes presentats.

 

 

 

Edicions locals